γυναίκα με κότσο και σκουλαρίκια
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
06|09|2023 12:58
SHARE
SCANDI CHIC

Το απλό updo που υιοθετούν τα Scandi girls χαρίζει αβίαστη κομψότητα


Τα τελευταία χρόνια, οι Σκανδιναβές έχουν αναδειχθεί στις πιο επιδραστικές γυναίκες της μόδας.

Πολλές από τις τάσεις που εξαπλώνονται παγκοσμίως ξεκινούν από εκείνες, αφού αυτή τη στιγμή, η Κοπεγχάγη είναι μια ισχυρή fashion capital με πολλούς ταχύτατα ανερχόμενους σχεδιαστές και νέους οίκους.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης που λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο, βλέπουμε πρωτοποριακά ντυσίματα και φρέσκα looks, έντονα χρώματα αλλά και statement αξεσουάρ.

Ωστόσο, αν και τα ντυσίματά τους παραμένουν edgy, φαίνεται ότι οι Σκανδιναβές fashionistas συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο, πολύ απλό updo όσον αφορά τα μαλλιά τους: έναν καθαρό, χαμηλό κότσο.

Πρακτικό και κομψό, κατάλληλο για κάθε ηλικία, το συγκεκριμένο χτένισμα απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και μπορεί να γίνει σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Άλλες επιλέγουν να κρατήσουν τον κότσο με ένα παιχνιδιάρικο scrunchy, ενώ οι εκδοχές με τα κλάμερ που παραπέμπουν στα 90s έχουν εμπλουτιστεί φέτος με κοκαλάκια σε σχήμα λουλουδιού ή πεταλούδας.

Το ίδιο updo είναι κατάλληλο και για βράδυ, με ένα διακριτικό λαστιχάκι ή ένα vintage hair pin και αναδεικνύει ιδανικά τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Επιπλέον, είναι το ιδανικό χτένισμα -καμβάς που θα αναδείξει τα μεγάλα, statement σκουλαρίκια σας.

Δείτε το sleek bun που αγαπούν οι κομψές Σκανδιναβές και πάρτε ιδέες για το φθινόπωρο

SHARE