γυναίκα με τσάντα Gucci
Φωτογραφία: Gucci
27|01|2023 10:59
SHARE
IT BAG

H it bag που κρατούν τώρα οι celebrities


Μερικές από τις εμβληματικές τσάντες στην ιστορία της μόδας συνδέθηκαν με τόσο με τους σχεδιαστές που τις δημιούργησαν όσο και με τις γυναίκες που τις αγάπησαν και τις ανέδειξαν.

Η πρώτη hobo τσάντα της μόδας (δηλαδή η τσάντα με μαλακό σώμα που σχηματίζει ένα κάθετο σπάσιμο στη μέση) φέρεται να υπήρχε, για παράδειγμα, αρκετά χρόνια πριν την ανακαλύψει η Τζάκι Κένεντι.

Ωστόσο, όταν η Πρώτη Κυρία την ανακάλυψε, λέγεται ότι ενθουσιάστηκε -έκτοτε άρχισε να εμφανίζεται κρατώντας την, εκτοξεύοντας τη φήμη της στα 60s και τα 70s σε τέτοιο βαθμό που έγινε συνώνυμη του στιλ της.

Η συγκεκριμένη τσάντα ήταν σχέδιο του οίκου Gucci, ο οποίος ονόμασε το μοντέλο Jackie και τα επόμενα χρόνια λάνσαρε διάφορες εκδοχές του.


Η Τζάκι στο Κάπρι το 1970 /Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Μετά από διάφορα επαναλανσαρίσματα, και ενώ το συγκεκριμένο στιλ κατέχει μια σταθερή θέση στις most wanted τσάντες παγκοσμίως, ο Alessandro Michele αποφάσισε να δώσει μια νέα ζωή στην Jackie bag με νέα χρώματα και υφές, πριν δύο χρόνια.

Η νέα Jackie τράβηξε την προσοχή των fashionistas ήδη από το show του οίκου τον Μάρτιο του 2020, χάρη στη μαλακή δερμάτινη υφή της και τα υπέροχα χρώματά της (ανάμεσά τους το bubble gum ροζ και το metallic πράσινο).

Έκτοτε, Alessandro Michelle έφυγε από τον Gucci, σε μια κίνηση που σόκαρε τον κόσμο της μόδας -αλλά φυσικά τα σχέδια του οίκου συνεχίζουν την εμπορική επιτυχία τους.

Ενδεικτικά, η Jackie bag, πρωταγωνιστεί στην νέα καμπάνια του οίκου με μούσα την Ντακότα Τζόνσον και τώρα celebrities όπως η Dua Lipa και η Chiara Ferragni ποζάρουν κρατώντας το iconic αξεσουάρ.

SHARE