γυναίκα με πουκάμισο και παλτό
Φωτογραφία: constance_d
13|04|2021 14:49
SHARE
DARK ACADEMIA

Dark Academia -Η σοφιστικέ τάση που θα δώσει intellectual νότα στο στιλ σου


To Tik Tok θα μπορούσε να ανακηρυχθεί και επίσημα στην «απόλυτη πλατφόρμα της καραντίνας», με το Instagram να το ακολουθεί αμέσως μετά.

Αν και πράγματι είναι το social medium με το νεότερο ηλικιακά κοινό αυτό δεν είναι κανόνας -άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο μοιράζονται συνταγές, μυστικά ομορφιάς και χρήσιμα tips για το σπίτι και όχι μόνο.

Ωστόσο, εδώ και μερικούς μήνες, ο κόσμος της μόδας έστρεψε το βλέμμα του στο Tik Tok για έναν άλλο λόγο -νέα trends που λατρεύει η Gen Z γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή και δημιουργούν το δικό τους buzz που φτάνει ως την αγορά.

Πέρυσι, το cottagecore, η τάση που δημιουργήθηκε στο Tik Tok έκανε αίσθηση στη βιομηχανία της μόδας επηρεάζοντας τους σχεδιαστές, αφού η ζήτηση για αέρινα prairie dresses, ρομαντικά αξεσουάρ αλλά και ρουστίκ deco items αυξήθηκε.

Φέτος, η νέα μανία του Tik Tok ονομάζεται «dark academia».

Φανταστείτε μία σκονισμένη βιβλιοθήκη κολλεγίου ένα συννεφιασμένο απόγευμα, κεριά, βιβλία, την κλασική τσάντα του ταχυδρόμου, το preppy σχολικό ντύσιμο με την πλισέ φούστα και τα μοκασίνια -έχετε την σωστή εικόνα του dark academia.

Οι έφηβες του Tik Tok το υιοθετούν στην υπερβολή του, προτιμώντας μοκασίνια με έξτρα χοντρές σόλες και total black looks που υπογραμμίζουν την μελαγχολική νότα της τάσης.

Αν αγαπάτε το librarian chic, ωστόσο, θα ενθουσιαστείτε με το συγκεκριμένο trend που ουσιαστικά συνιστά μια παρόμοια εκδοχή του η οποία κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των New York Times.

Τι κρατάμε από αυτή την τάση;

Τις ρετρό καρό φούστες, τα μοκασίνια με κάλτσες, τις feminine ζακέτες, τον μπερέ ως αξεσουάρ, τις vintage τσάντες και φυσικά τα σακάκια.

Αν κρατήσετε τα κομμάτια και δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα ζευγάρι ντελικάτα mules και μια κομψή τσάντα, θα πετύχετε μία πιο urban και classy εκδοχή του ίδιου trend.

Choose your style!

SHARE