γυναίκες με μπότες τσάντα και παλτό στην εβδομάδα μόδας
Trend of the season /Φωτογραφία: Shutterstock
19|12|2019 17:30
SHARE
FASHION TREND

Η λεπτομέρεια που κάνει τις μπότες της σεζόν να δείχνουν ακριβές -Είναι η απόλυτη τάση της χρονιάς


Μυτερές μπότες, ή μπότες με τετράγωνη μύτη;

Μέχρι πέρυσι, αυτό το ερώτημα δεν υπήρχε καν στον ορίζοντα -οι μπότες με τετράγωνη μύτη ανήκαν στο ξεχασμένο παρελθόν (και μάλιστα θεωρούνταν και αρκούντως ξεπερασμένες).

Αν το καλοσκεφτούμε, τρία είναι τα τελειώματα παπουτσιών -μυτερά, με στρογγυλή ή τετράγωνη μύτη και εναλλάσσονται ανά τετραετία (στο περίπου).

Φέτος, χάρη εν μέρει στον οίκο Bottega Veneta, η τετράγωνη μύτη έγινε must και τα πέδιλα με αντίστοιχο τελείωμα έγιναν τα πιο viral παπούτσια στο Instagram.

Φυσικά, η τάση δεν θα περιοριζόταν στα ανοιχτά παπούτσια, γι΄ αυτό και οι μπότες της σεζόν ακολούθησαν το trend, τετραγωνίζοντας τον κύκλο.

https://www.instagram.com/p/B3W1jKpHrIr/

Πιο σοφιστικέ από τις στρογγυλές και λιγότερο άβολες από τις μυτερές που συχνά στενεύουν το πόδι στο μπροστινό μέρος, οι τετράγωνες μπότες ήρθαν για να μείνουν.

Έτσι κι αλλιώς, το τετράγωνο τελείωμα δεν είναι πια εκείνο που φορέσαμε στο παρελθόν – έρχεται πιο φίνο, πιο «εξευγενισμένο» και κολακεύει περισσότερο το πόδι.

https://www.instagram.com/p/B3xOYxGHxTj/

Το σίγουρο είναι ότι αν σκέφτεστε να επενδύσετε τώρα σε ένα ζευγάρι μπότες, τότε αυτό θα έπρεπε να είναι μάλλον με τετράγωνο τελείωμα.

Δείτε παρακάτω τρία ζευγάρια τετράγωνες μπότες διαφορετικών στιλ της αγοράς και διαλέξτε το αγαπημένο σας.

SHARE