Οι άσχημες μπαλαρίνες
Οι άσχημες μπαλαρίνες
UGLY SHOES

Οι «άσχημες» μπαλαρίνες που κυριαρχούν αυτό το καλοκαίρι κρατούν ζωντανή την τάση των ugly shoes


Οι νέες μπαλαρίνες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των fashion addicts είναι η καλοκαιρινή εκδοχή των ugly shoes που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν.

Κάθε χρόνο, η τάση των ugly shoes επανέρχεται δριμύτερη. Από τα ογκώδη sneakers Balenciaga μέχρι τα πιο πρόσφατα clogs και τα chunky σανδάλια «του ψαρά», ο κόσμος της μόδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα παθαίνει μια εμμονή με τα «άσχημα παπούτσια».

Όταν μιλάμε για «άσχημα παπούτσια» εννοούμε τα πιο εκκεντρικά, με ιδιαίτερο και ασυνήθιστο σχέδιο, που ξεφεύγει από το κλασικό και από αυτό που θεωρείται αντικειμενικά καλόγουστο και δεν τολμούν όλες.

Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά του οίκου Alaia να κυκλοφορήσει τα ugly shoes της σεζόν. Ο λόγος για τα fishnet ballet flats, τις μπαλαρίνες με διάτρητο σχέδιο που θυμίζει δίχτυ ψαρέματος -από όπου παίρνουν και το όνομά τους-, αφήνουν ακάλυπτο το πόδι και λειτουργούν ως την ιδανική εναλλακτική στα καλοκαιρινά σανδάλια.

Αν και με την πρώτη ματιά μπορεί να τις θεωρήσετε too bold για το γούστο σας -σίγουρα δεν είναι ένα safe κομμάτια, όπως οι σατέν μπαλαρίνες Miu Miu που είδαμε να κυριαρχούν στο feed μας πριν λίγο καιρό-, οι πιο στιλάτες Instagramers ωστόσο αποδεικνύουν ότι με το κατάλληλο styling δείχνουν ακόμα και κομψές.

Οι fishnet μπαλαρίνες -θα τις βρείτε και σε συλλογές πολλών ακόμα οίκων, όπως Jimmy Choo, The Row και Giuseppe Zanotti, ωστόσο αυτές του Alaia έχουν γίνει κυριολεκτικά viral- συνδυάζονται άψογα με τα αέρινα φορέματά σας, αλλά και με τα τζιν ή τις άνετες καλοκαιρινές παντελόνες σας. Με πιο δημοφιλή απόχρωση εκείνη του μαύρου, ταιριάζουν με κάθε χρώμα της ντουλάπας σας.

Οι fisnet μπαλαρίνες του οίκου Alaia που έχουν κυριαρχήσει στο Instagram feed:

SHARE