γυναίκα περπατά στο δρόμο με φόρεμα και σκουλαρίκια
Elegant και στιλάτο /Φωτογραφία: Shutterstock
SMOCK DRESS

To θηλυκό φόρεμα που κολακεύει όλους τους σωματότυπους είναι η έξυπνη αγορά της σεζόν


Η τάση «έσκασε» για πρώτη φορά στα φορέματα της περασμένης άνοιξης προκαλώντας γενικευμένο ενθουσιασμό στις fashionistas.

Ναι, η «σφηκοφωλιά» (στα αγγλικά θα το βρείτε να χαρακτηρίζεται ως "smock" ), δηλαδή το σημείο όπου το ύφασμα σουρώνει δημιουργώντας μια γκοφρέ αίσθηση είχε επιστρέψει στη μόδα, δίνοντας έναν παιχνιδιάρικο τόνο στα φορέματα και τα τοπ της σεζόν.

Το θηλυκό αυτό στοιχείο, που συναντάται σε ενδύματα ήδη από τον 19ο αιώνα για χρηστικούς αλλά και διακοσμητικούς λόγους και γνώρισε μια μίνι δόξα στα 90s, επέστρεψε τώρα για να αναβαθμίσει την γκαρνταρόμπα μας.

https://www.instagram.com/p/Bqs2mEdBW3K/
https://www.instagram.com/p/B3E50ndgev5/
https://www.instagram.com/p/B32FfI4nHS6/

Το στοιχείο που κάνει αυτή τη λεπτομέρεια τόσο αξιαγάπητη είναι ότι κολακεύει κάθε σωματότυπο, αφού το ελαστικό ύφασμα ανοίγει όσο χρειάζεται για να αγκαλιάσει το σώμα ενώ παράλληλα η ανάγλυφη υφή του δεν το διαγράφει -απλώς το τονίζει.

https://www.instagram.com/p/Bu384kRHI8V/
https://www.instagram.com/p/BvuW-bMHvsJ/

Έτσι, τα τοπ και τα φορέματα με σφηκοφωλιά αποδεικνύονται ιδανική επιλογή για «στεγνά» σώματα (γιατί τους δίνουν όγκο) αλλά και για τα σώματα με καμπύλες, αφού τα αναδεικνύουν χωρίς να τα «κρύβουν».

https://www.instagram.com/p/BwrvWG8pFi8/
https://www.instagram.com/p/BwR3-hQn02I/

Για το χειμώνα, προτιμήστε τη βελούδινη, βραδινή εκδοχή τους, σε μίνι κομψά φορέματα με όγκο, επενδύστε σε ένα φόρεμα σε συνδυασμό υφασμάτων ή ένα stylish τοπ που θα συνδυάσετε με τα τζιν και τις φούστες σας.

https://www.instagram.com/p/BvZRAFhHZOs/
https://www.instagram.com/p/B4U3wkUBPS7/
https://www.instagram.com/p/B4pwGSZAQUB/

Παρακάτω, 4 chic φορέματα με σφηκοφωλιά θα σας πείσουν να υιοθετήσετε την τάση.

SHARE