γυναίκα με παλτό και κόκκινη τσάντα περπατά στο δρόμο
Refreshing trend /Φωτογραφία: Shutterstock
09|01|2022 09:31
SHARE
HOBO BAG

Hobo bag -Η άνετη τσάντα που επιστρέφει τον φετινό χειμώνα


Οι τσάντες ανήκουν χωρίς αμφιβολία στα πιο διαχρονικά κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας -αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προκύπτουν κάθε τόσο νέα, κομψά trends.

Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μοντέλα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, vintage «διαμαντάκια» παλαιότερων δεκαετιών που επανέρχονται σε νέα σχέδια και νέες εκδοχές.

Έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα comebacks, που είδαμε σε οίκους όπως Khaite και Lemaire στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας ήταν οι hobo bags.

Ο όρος «hobo» είναι βέβαια ατυχής και μάλιστα η βρετανική Vogue είχε μιλήσει για την ανάγκη επανεξέτασής του ήδη από το 2019 -χρησιμοποιούταν για να περιγράψει τους άστεγους πρόσφυγες στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα, οι οποίοι αναζητούσαν δουλειά, μεταφέροντας τα υπάρχοντά τους σε σάκους δεμένους σε καλάμια.

Παρ΄ όλα αυτά, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις τσάντες ώμου (ή και αυτές μικρότερου μεγέθους) που είναι slouchy -έχουν, δηλαδή, μαλακή υφή και εύπλαστο σχήμα.

Το συγκεκριμένο στιλ ήταν ιδιαίτερα hot στα 00s, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια το είδαμε σε διαφορετικές εκδοχές του σε κομψά streetstyle looks.

Παρακάτω, δείτε μερικές εκδοχές της hobo bag, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτική και στιλάτη και αφεθείτε στη γοητεία της!

SHARE