γυναίκα με παλτό στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
02|02|2021 10:32
SHARE
MINT GREEN

Mint green: Το φρέσκο, δροσερό χρώμα που θα βλέπουμε παντού την άνοιξη και πώς να το φορέσετε από τώρα


Αν η περασμένη άνοιξη προμηνυόταν με γλυκές πορτοκαλί, φούξια και ροζ αποχρώσεις, η καραντίνα δεν επέτρεψε να δούμε ακριβώς την έκταση της τάσης -αλλά και να ζήσουμε την άνοιξη όπως την φανταζόμασταν.

Φέτος η μόδα απόλυτα προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, η μόδα επανεξετάζει τα δεδομένα της και ανατρέπει τα δεδομένα -το αθλητικό γίνεται casual, το casual πολυτελές και τα χρώματα αντανακλούν τη διάθεση περισσότερο από ποτέ.

Άλλωστε, η Pantone ανακοίνωσε για το 2021 όχι ένα, αλλά δύο χρώματα -το ανοιχτό γκρι και το απαλό κίτρινο, προκειμένου να συνδυάσει την αίσθηση της σταθερότητας και της ηρεμίας που αποπνέει το πρώτο με τη φρεσκάδα και την ελπίδα του δεύτερου.

Φυσικά, η μόδα είναι ένα αυτόνομο πεδίο και οι τάσεις μπορούν να αλλάξουν εύκολα, ανάλογα με το τι προτιμούν οι πιο κομψές και ενημερωμένες γυναίκες του χώρου.

Οι ίδιες, μοιάζουν να «προτείνουν» λοιπόν ένα διαφορετικό χρώμα σαν μεγάλη τάση -το δροσερό χρώμα της μέντας, σε ματ εκδοχή.

Το mint green έχει πολλές διαβαθμίσεις -άλλοτε θυμίζει ανοιχτό γαλάζιο, άλλοτε ανοιχτό πράσινο, φωτεινό πετρόλ ή το χρώμα της πράσινης αργίλου.

Αυτή η συναρπαστικό χρώμα λοιπόν, δίνει μια ψυχρή φρεσκάδα στην εμφάνιση, ενώ παράλληλα είναι τόσο διακριτικό ώστε μπορεί να φορεθεί και ως total look.

Αν επενδύσετε σε ένα ζεστό μάλλινο πουλόβερ, ένα ribbed τοπ ή ένα σικάτο υφασμάτινο παντελόνι δεν έχετε παρά να το συνδυάσετε με λευκό-μαύρο ή τζιν.

Παρ΄ όλο που είναι neutral, θα ταιριάξει καλύτερα με γκρι παρά με μπεζ, λόγω των ψυχρών υποτόνων, ενώ αποτελεί την ιδανική βάση για ένα αξεσουάρ σε έντονο κόκκινο χρώμα!

SHARE