στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
29|05|2024 08:44
SHARE
SUMMER TREND

Jelly sandals -Τα σανδάλια του καλοκαιριού που κάνουν θραύση θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια


Αν μεγαλώσατε κάπου ανάμεσα στη δεκαετία του '80 και τη δεκαετία του '00, το πιθανότερο είναι να φορούσατε κι εσείς τα χαρακτηριστικά πλαστικά σανδάλια είτε στη θάλασσα, αλλά και στα παιχνίδια στη γειτονιά.

Κι όμως, αυτό το παπούτσι που θεωρούνταν ξεχασμένο στο χρονοντούλαπο της μόδας επιστρέφει, κυρίως χάρη στην πρόσφατη επίδειξη του οίκου The Row, που παρουσίασε ένα πολύ στιλάτο ζευγάρι συνδυασμένο με high-end κομμάτια και το ανέδειξε σε must-have της σεζόν. Όποιος, άλλωστε, παρακολουθεί τις τάσεις του παγκόσμιου fashion στερεώματος και τις πασαρέλες των διάσημων οίκων, γνωρίζει καλά ότι οι αδερφές Olsen, ιδρύτριες του πολυτελούς οίκου, λανσάρουν κάθε χρόνο τάσεις που εμπνέουν και άλλους δημιουργούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Έτσι και φέτος, πολλοί ήταν οι luxurious οίκοι αλλά και τα high street brands που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στις συλλογές τους το άλλοτε ξεχασμένο παιδικό παπούτσι και να το μεταμορφώσουν σε ένα απαραίτητο κομμάτι για κάθε fashionista που παρακολουθεί τα trends.

The Row
The Row

Ωστόσο, ακόμα και ελληνικά brands έχουν «υποκύψει» στην ugly τάση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Ancient Greek Sandals, που πρόσφατα λάνσαρε δύο updated βερσιόν των jelly σανδαλιών, εμπνευσμένα από αυτά που είχε σχεδιάσει ο παππούς του συνιδρυτή της μάρκας, Νικόλα Μίνογλου, τη δεκαετία του 1960. Οι νέες βερσιόν, Iro και Elli, πήραν τα ονόματά τους από τις γιαγιάδες του, οι οποίες φορούσαν τα jelly sandals κάθε καλοκαίρι.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά σε στην updated και σύγχρονη βερσιόν των jelly sandals που προτείνουν για φέτος τα πιο γνωστά brands, ίσως και να πειστεί να δοκιμάσει τη νέα τάση, που μπορεί στην αρχή να του φαίνεται ανεπίκαιρη και ίσως λίγο κιτς, αλλά τα σύγχρονα brands έχουν καταφέρει να αποδιώξουν αυτήν την εικόνα, συνδυάζοντάς τα ακόμα και με τα πιο classy κομμάτια.

Μάλιστα, πέρα από τα κλασικά σε στιλ fisherman sandals, κυκλοφορούν και σε άλλα σχέδια, κρατώντας το χαρακτηριστικό jelly υλικό.

Σίγουρα ιδιαίτερα και αναμφισβήτητα παιχνιδιάρικα, αυτά τα σανδάλια είναι επίσης εξαιρετικά βολικά αν πρόκειται να περπατήσετε στον ήλιο, την άμμο και τα σοκάκια του νησιού, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

10+1 jelly sandals για να υιοθετήσετε την τάση:

Valentino Garavani/ Δείτε εδώ

SHARE