γυναίκα και φούστα και καλσόν στο δρόμο
Hot trend /Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Printed tights -Η παιχνιδιάρικη τάση που ζωντανεύει τα outfits του φετινού χειμώνα


Αν ορισμένες φορές έχετε την αίσθηση ότι φοράτε τα ίδια και τα ίδια κομμάτια, είμαστε μαζί σας.

Τα ρούχα της γκαρνταρόμπας μας δεν είναι, προφανώς, ανεξάντλητα και το να αγοράζουμε διαρκώς καινούρια δεν συνιστά, επίσης, λύση -αν βγούμε για λίγο από τη λογική του fast fashion, θα δούμε ότι αγοράζοντας διαρκώς παραλλαγές αυτών που ήδη έχουμε, το μόνο που καταφέρνουμε είναι τα βαριόμαστε ακόμη γρηγορότερα.

Η αλλαγή της φιλοσοφίας, πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε δημιουργικά – να ανανεώνουμε, μεν, την γκαρνταρόμπα μας, αλλά να το κάνουμε με δημιουργικούς (και οικονομικούς) τρόπους.

Ένας τέτοιος τρόπος είναι και η νέα τάση που έχει έρθει στο προσκήνιο τον φετινό χειμώνα -τα printed καλσόν. Το καλσόν θεωρούταν για χρόνια ένα από τα faux pas της μόδας, και τα it girls του Βορρά προτιμούσαν να υπομένουν τον πόνο (δηλαδή το κρύο) για να διατηρούν το κάλλος (του γυμνού ποδιού).

https://www.instagram.com/p/B4HTr8vlJu_/

Πλέον, το καλσόν έχει επιστρέψει, αλλά με συγκεκριμένους όρους. Αν επιλέξετε στο χρώμα του δέρματος, προτιμήστε ματ εκδοχές και αποφύγετε εκείνα που δίνουν αυτή την ντεμοντέ θαμπή γυαλάδα στο πόδι. Τα οπάκ και τα μαύρα-nude δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, αλλά φέτος το παιχνίδι παίζεται αλλού -στη διακόσμηση και τα prints.

https://www.instagram.com/p/BrNp4LbALih/
https://www.instagram.com/p/BvboC_cA528/

Πουά, tie dye, νέον, με στρας -όσο περισσότερη πληροφορία έχει το καλσόν, τόσο το καλύτερο. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να μας δείχνουν οι σχεδιαστές και οι fashion bloggers, που αγκάλιασαν την τάση με ενθουσιασμό.

https://www.instagram.com/p/B3bmd3MjM2s/
https://www.instagram.com/p/B5KVGOjhAah/

Πράγματι, η προσθήκη ενός printed καλσόν, είτε σαν το πρωταγωνιστικό κομμάτι του outfit με μια μίνι φούστα, είτε σαν διακριτική λεπτομέρεια στο κενό μεταξύ παντελονιού και παπουτσιού, αναβαθμίζει την εμφάνιση στη στιγμή και της βάζει τη σφραγίδα της επικαιρότητας.

https://www.instagram.com/p/B4VL04Kg3jU/
https://www.instagram.com/p/BtoW2nLCdvA/
SHARE