γυναίκα με μίνι φούστα περπατά
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
30|09|2021 09:00
SHARE
MINI SKIRT

Η θριαμβευτική επάνοδος της μίνι φούστας: Από τις εβδομάδες μόδας στο streetstyle


Η μίνι φούστα είναι ένα από τα ρούχα με τη μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο της μόδας.

Τα πρώτα μίνι εμφανίστηκαν στα 20s και δεν ξεπερνούσαν το ύψος του γονάτου -ωστόσο θεωρήθηκαν επαναστατικά αφού αποκάλυπταν σκανδαλωδώς περισσότερο δέρμα σε σχέση με τις μακριές φούστες της βικτωριανής και της εδουαρδιανής περιόδου.

Μετά την τρέλα των roaring 20s, το μίνι (ως το γόνατο) παραμένει στο προσκήνιο με ταγιέρ και παλτό στο ίδιο μήκος.

Ωστόσο, το μίνι όπως το γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή το μήκος που φτάνει ως τη μέση του μηρού εμφανίζεται στα 60s και έκτοτε υιοθετείται αποφασιστικά από τις νεότερες γενιές που λατρεύουν την ελευθερία κινήσεων που προσφέρει.

Φέτος, μετά από δύο χρόνια όπου τα φορέματα και οι φούστες φορέθηκαν συγκριτικά πολύ λιγότερο σε σχέση με τις φόρμες και τα άνετα παντελόνια, οι μεγαλύτεροι οίκοι επαναφέρουν θριαμβευτικά όχι απλώς το μίνι φόρεμα αλλά τη μίνι φούστα.

Στα show των Dior, Prada και Missoni είδαμε tube skirts σε mod στιλ, φορεμένες με ταγιέρ ή με κομψά μακρυμάνικα τοπ ενώ στο κοινό show των οίκων Fendi και Versace είδαμε glamorous εκδοχές της μίνι φούστας, ιδανικές για party dressing.

Οι fashionistas ακολούθησαν την τάση και επέλεξαν ήδη παιχνιδιάρικα μίνι για τα streetstyle looks τους, ενώ ένα ακόμη στιλ που επιστρέφει είναι το μίνι με πιέτες.

Δείτε παρακάτω πώς φόρεσαν οι στιλάτες fashionistas τις μίνι φούστες στις streetstyle εμφανίσεις τους και πάρτε ιδέες.

SHARE