Οι knife boots του οίκου Balenciaga
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
ΜΠΟΤΕΣ

Τις μπότες που κάνουν θραύση αυτήν την περίοδο είτε τις μισείς είτε τις λατρεύεις


Το απόλυτο statement που πρέπει να δοκιμάσεις.

Σε μία εποχή που το living green αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους μας, η ανακύκλωση των παλιών μας ενδυμάτων (και υποδυμάτων) φαίνεται να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Με λίγη φαντασία και μερικά ξεπερασμένα κομμάτια μπορούμε να μετατρέψουμε τα άλλοτε αγαπημένα μας ρούχα και παπούτσια στα πιο καινοτόμα trends της μόδας.

Σκεφτείτε πως ένα παλιό τζιν και ένα ζευγάρι μπότες είναι αρκετά για να φτιάξετε τις δικές σας denim δημιουργίες που θα κερδίσουν τα βλέμματα σε κάθε σας εμφάνιση. Αν και στην αρχή θεωρήθηκε φθινοπωρινή τάση, η μεταποίηση των παλιών μας τζιν σε «μπότες» ήρθε για να μείνει. Μάλιστα, οι γυναίκες της μόδας δοκιμάζουν και διαφορετικά υφάσματα και χρώματα -από δερμάτινα μέχρι βελούδο.

Βέβαια, η αγαπημένη μας εκδοχή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα denim. Τα κορίτσια του Instagram έβγαλαν από την ντουλάπα τους τα παντελόνια που έχουν βαρεθεί και τα έκοψαν για να δημιουργήσουν το απόλυτο statement του 2023.

Σε blue, light washed jean είτε και πιο dark ή γκρι αποχρώσεις, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Τα βήματα είναι απλά:

  1. Κατεβάστε από τα ράφια τα jeans που δεν φοράτε πια
  2. Μετρήστε την απόσταση από το μέσο του τακουνιού ως το τέλος της μπότας και προσθέστε 10 εκατοστά
  3. Περάστε το κομμένο κομμάτι στην μπότα και γυρίστε προς τα μέσα την πάνω άκρη
  4. Βάλτε πίσω στην ντουλάπα το καινούργιο σας σορτσάκι
  5. Είστε έτοιμες να φορέσετε τις diy μπότες σας!

Δείτε τις φωτογραφίες μερικών από τις αγαπημένες μας fashionistas:

Προτιμήστε τζιν σε ίσια γραμμή ή καμπάνα, με τις μπότες λίγο κάτω από το γόνατο που κολακεύουν το πόδι. Και φυσικά, κρατήστε το κομμένο τζιν καθώς θα το φορέσετε με τις western μπότες σας όταν ζεστάνει αρκετά ο καιρός.

Βέβαια, υπάρχου πολλοί που θεωρούν αυτήν την τάση κάπως κιτς και υπαρβολικά '00s, αλλά οι φανατικοί οπαδοί της έχουν πάθει πια εμμονή.

Κάνε και εσύ τις απίθανες denim boots με δύο βήματα!

SHARE