γυναίκα με σακάκι και γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Τhe new look /Φωτογραφία: Shutterstock
07|10|2020 12:30
SHARE
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Μαλακά υφάσματα, χαλαρό fit, cosy κομψότητα -Πώς το «παντελόνι γραφείου» αλλάζει ριζικά στο 2020


Το 2020 είναι η χρονιά που αλλάζουν τα πάντα -και μέσα στα πάντα είναι και ο τρόπος που ντυνόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Οι άνθρωποι που ζουν από τη μόδα, μεταξύ των οποίων και οι σχεδιαστές ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα στις συλλογές τους -να παρουσιάσουν μόνο ρούχα που φοριούνται όλη την ημέρα και αντανακλούν την κατάσταση ή να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της υψηλής ραπτικής;

Η μόδα είναι τέχνη και δημιουργία και ως τέτοια αφουγκράζεται την πραγματικότητα, αλλά την μετουσιώνει δημιουργικά σε μοναδικά κομμάτια που ενίοτε μένουν στην ιστορία.

Σε πρακτικό, καθημερινό επίπεδο η μεγαλύτερη μεταβολή εντοπίζεται σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως «ντύσιμο γραφείου».

Η ίδια η έννοια του γραφείου άλλαξε, αφού για πολλούς έφτασε να σημαίνει το σαλόνι ή την κουζίνα του σπιτιού τους και όταν επέστρεψαν πια στις προηγούμενες συνθήκες η προηγούμενη εμπειρία δεν είχε εξαλειφθεί εντελώς.

Η ίδια η έννοια της επισημότητας έγινε πιο ελαστική, η αίσθηση του «καθώς πρέπει αρχίζει να ξεθωριάζει και το αισθητικά ωραίο αναδύεται ως μόνο σημαντικό κριτήριο.

Τα υφασμάτινα παντελόνια γραφείου, λοιπόν, το δεύτερο μισό ενός κομψού κοστουμιού και οι καλύτεροι φίλοι ενός πουκαμίσου αλλάζουν. Φυσικά, υπάρχουν άφθονες επιλογές στην αγορά και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται «εκτός» -όμως το τοπίο αλλάζει και νέα σχέδια μπαίνουν στο παιχνίδι.

Παντελόνια με μαλακές υφές -πλεκτά, ζέρσει, βαμβακερά, με λάστιχο στη μέση ή ζώνη από το ίδιο ύφασμα αποκτούν νέο κύρος και φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ.

Τα χρώματα δίνουν έξτρα ενδιαφέρον με τα neutrals να κυριαρχούν, ορίζοντας ένα νέο elegant loungewear που φοριέται άνετα παντού -στο σπίτι, στο γραφείο, στο γραφείο-σπίτι.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα παντελόνια με ό,τι θα συνδυάζατε τα προηγούμενα -με κομψά πουκάμισα και αμάνικα τοπ, με πλεκτά γιλέκα και σακάκια, ενώ το ιδανικό ζευγάρι παπούτσια είναι μοκασίνια ή sneakers.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα ωραιότερα υφασμάτινα παντελόνια της αγοράς και διαλέξτε το αγαπημένο σας.

SHARE