γυναίκα με μπλε φόρεμα στο σόου του Balenciaga
A year in blue /Φωτογραφία: Splash /Ideal Image
PANTONE

Classic blue: Το χρώμα της Pantone για το 2020 φέρνει στα looks αρμονία και αυτοπεποίθηση


Είναι επίσημο: το 2020 βάφεται στα μπλε, και συγκεκριμένα στην απόχρωση Classic Blue που ανέδειξε η διάσημη αμερικάνικη εταιρεία Pantone.

Μπορεί ο περσινός «νικητής», το φωτεινό κοραλί να μην κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στη μόδα ή στη διακόσμηση, αλλά το κλασικό μπλε είχε εξ’ αρχής άλλο εκτόπισμα -πιο εύκολο, πιο κομψό, πιο επίκαιρο.

Η Pantone περιγράφει το χρώμα σαν ένα στοιχείο που ηρεμεί, καθησυχάζει, συμβολίζει τη σταθερότητα, την αρμονία και την επικοινωνία -ένα universal χρώμα που μοιάζει με επιστροφή σε κάτι γνώριμο.

«Ένα μπλε χωρίς όρια, που θυμίζει τον απέραντο νυχτερινό ουρανό, το Pantone 19-4052 Classic Blue μας ενθαρρύνει να δούμε πέρα από το προφανές, να εξελίξουμε τη σκέψη μας και να ανοίξουμε κανάλια επικοινωνίας. Ζούμε σε καιρούς όπου χρειάζεται η εμπιστοσύνη και η πίστη και το κλασικό μπλε συμβολίζει αυτή τη σταθερά, την αυτοπεποίθηση».

To κλασικό μπλε στο show του Balenciaga /Φωτογραφία: Splash /Ideal Image

Ο νικητής της  Pantone ανακηρύσσεται κάθε χρόνο μετά από ανάλυση στατιστικών trend forecasting και επιλέγεται με βάση το τι συμβαίνει στην παγκόσμια κουλτούρα.

Stella McCartney F./W '19-20 /Φωτογραφία: AP Images

Πάντως, το χρώμα είχε εμφανιστεί ήδη στα catwalks των μεγάλων οίκων για τη σεζόν Spring/Summer 2020 και είχε ήδη αναδειχθεί ως μία από τις πιο hot αποχρώσεις της ερχόμενης άνοιξης.

Όσον αφορά το styling, δε χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ -συνδυάζεται όπως όλα τα υπόλοιπα μπλε, μόνο που δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το γαλάζιο.

https://www.instagram.com/p/BsvfZF2HLkE/

Με άνετο τζιν και sneakers, σε ένα total blue classy κοστούμι, σε φόρεμα, μίντι φούστα ενώ αναδεικνύεται μοναδικά με λευκό ή απαλό ροδακινί.

Ανάμεσα στους οίκους που συμπεριέλαβαν το κλασικό μπλε στις συλλογές τους ήταν οι Balenciaga, Stella McCartney, Marc Jacobs, The Row, και Staud.

https://www.instagram.com/p/BrGYZCPgFdH/
SHARE