στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
PANTONE

Peach Fuzz: 10 κομμάτια για να φορέσετε το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone


Από το 1999, η Pantone επιλέγει μια απόχρωση που -σύμφωνα με την εκτεταμένη διεπιστημονική ανάλυση των σημαντικών αποχρώσεων στην τέχνη, τη μόδα, το ντιζάιν και όχι μόνο- όχι απλώς αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής, αλλά δίνει τον τόνο για τη χρονιά που έρχεται.

Για το 2024, λοιπόν, η Pantone ανακοίνωσε ότι το χρώμα της χρονιάς θα είναι το Peach Fuzz, ένα γλυκό και νοσταλγικό ροδακινί, που, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία σχεδιασμού, εκφράζει την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για ανθρώπινη σύνδεση.

«Το χρώμα που επιλέξαμε για να γίνει το “Pantone Color of the Year 2024” έπρεπε να εκφράζει την επιθυμία μας να θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε και τη χαρά που παίρνουμε όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συντονιστεί με αυτό που είμαστε και να απολαύσουμε μια στιγμή ηρεμίας μόνοι μας. Έπρεπε να είναι ένα χρώμα του οποίου η ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά του να μεταφέρει ένα μήνυμα συμπόνιας και ενσυναίσθησης. Ένα χρώμα που να εκφράζει τη φροντίδα και την ευαισθησία που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, αλλά και τη νοσταλγία μας για τις παλιότερες ημέρες, που έμοιαζαν απλούστερες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θέλαμε να του δώσουμε και μια σύγχρονη ματιά».

Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε το Peach Fuzz -μια διακριτικά αισθησιακή ροδακινί απόχρωση που αναδεικνύει ένα αίσθημα καλοσύνης και τρυφερότητας, γεννά αισθήματα φροντίδας και συντροφικότητας και γίνεται συνώνυμο της ηρεμίας και της γαλήνης που σου δημιουργείται όταν βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ένα μέρος όπου αισθάνεσαι ασφάλεια.

Πρόκειται για μια «ζεστή» και οικεία απόχρωση, απολαυστικά απαλή, που ισορροπεί τέλεια κάπου ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί. Ντελικάτο και παράλληλα γλυκό και αέρινο, το Pantone 13-1023 Peach Fuzz έχει την ικανότητα να προσθέτει μια διακριτική κομψότητα, η οποία είναι παράλληλα και εντυπωσιακή, αποπνέοντας φινέτσα άλλης εποχής, με ένα σύγχρονο twist.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις πρόσφατες πασαρέλες των σπουδαιότερων οίκων στον κόσμο, ίσως να καταλήξει ότι ήταν αναμενόμενη η επιλογή του χρώματος της χρονιάς. Alaia, Missoni, Roksanda και Balmain ήταν μερικά μόνο από τα πολυτελή brands που έντυσαν τα μοντέλα τους στις αποχρώσεις του ροδακινί.

Παρακάτω επιλέξαμε 10 κομμάτια στο χρώμα της χρονιάς για να το εντάξετε στο ντύσιμό σας, που προσθέσουν στην ντουλάπα σας για γοητευτική και δροσερή νότα.

Δείτε παρακάτω 10 ροδακινί κομμάτια:

Υφασμάτινο παντελόνι Prada

SHARE