γυναίκα με πουλόβερ στην εβδομάδα μόδας

Πιο στιλάτα και cosy από ποτέ -Αυτά είναι τα πλεκτά του φετινού χειμώνα

Υπάρχουν εκείνοι που εκμεταλλεύονται τη μεσογειακή ζέστη και απολαμβάνουν τα μπάνια τους μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, αλλά και εκείνοι που, με το που αλλάξει ο μήνας μπαίνουν σε mood φθινοπώρου.

Κιτρινισμένα φύλλα, κούπες ζεστού καφέ, συννεφιά και πρωτοβρόχια -ακόμη και αν αυτά αποτελούν πλέον φαντασίωση και δεν συμβαίνουν παρά βαθιά μέσα στον Οκτώβρη. Υπάρχει και ένας άλλος λόγος, ωστόσο, που εκείνοι ενθουσιάζονται με το φθινόπωρο: η υπόσχεση του επικείμενου χειμώνα και κατ' επέκταση οι αλλαγές που επιφέρει στο ντύσιμό μας.

Μακριά παντελόνια, μπότες, καμπαρντίνες και κομψά παλτό, εφαρμοστά τοπ με ψηλό λαιμό, σακάκια αλλά κυρίως πλεκτά. Η αγάπη για τα πλεκτά δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα, είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία -το να τα ανασύρεις από τη ντουλάπα, να τα ξαναδιπλώσεις προσεκτικά, να τυλιχτείς με το μαλακό, ζεστό ύφασμα.

Η μόδα της φετινής σεζόν έχει, ήδη από πέρυσι, αναδείξει τα πλεκτά σε πρωταγωνιστές, ντύνοντας πλέον τα πάντα με τη χαρακτηριστική υφή τους. Δίπλα στα cosy πουλόβερ και τις oversized ζακέτες υπάρχουν πλέον πλεκτά παντελόνια, πλεκτές φούστες και πλεκτά bra tops!

Aυτή η τάση συνδέεται με μια αποφασιστική στροφή της μόδας προς την άνεση, που ενισχύθηκε στη διάρκεια της καραντίνας, και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι τα ίδια κομμάτια μπορούν να «σταθούν» εξίσου καλά τόσο στο σπίτι όσο και στην πόλη και το γραφείο.

Από σέξι knit dresses που αγκαλιάζουν το σώμα, σε cropped cardigans και από ρομαντικά κεντημένα twin sets σε masculine γιλέκα, αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα πλεκτά για τον φετινό χειμώνα.

Cropped cardigans

Τετράγωνα ντεκολτέ

Πλεκτά φορέματα

Πλεκτά bra tops

Πλεκτό γιλέκο

Οversized ζακέτες

Knit sets

Πουλόβερ με γιακά

Κεντημένα πλεκτά