γυναίκα με πουκάμισο και γυαλιά
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
22|05|2023 09:14
SHARE
SUNGLASSES

Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου


Όταν επιλέγουμε τα νέα μας γυαλιά ηλίου, πρέπει σίγουρα να λάβουμε υπόψη μας το σχήμα του προσώπου μας και να δούμε αν το κολακεύει.

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του outfit κάθε εποχής, ωστόσο το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, καθώς μας συνοδεύουν και στις διακοπές μας, στην παραλία και τις εξορμήσεις μας. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση, μπορούν να απογειώσουν ακόμα και το πιο basic σύνολο και προσθέτουν ένα διακριτικό sexiness στο look.

Ωστόσο, πέρα από την αισθητική και το προσωπικό γούστο, υπάρχει κι ένα πολύ βασικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και αυτό είναι το σχήμα του προσώπου.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας;

Το οβάλ πρόσωπο είναι στενόμακρο, με στρογγυλό πηγούνι και μέτωπο.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει οβάλ πρόσωπο
Η Μέγκαν Μαρκλ έχει οβάλ πρόσωπο/ AP Images

Το τετράγωνο πρόσωπο έχει έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο. Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το σαγόνι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος.

Η Ολίβια Γουάιλντ έχει τετράγωνο πρόσωπο
Η Ολίβια Γουάιλντ έχει τετράγωνο πρόσωπο/ AP Images

Στο στρογγυλό πρόσωπο το μέτωπο και το σαγόνι είναι περίπου στο ίδιο πλάτος, ενώ τα ζυγωματικά είναι το πιο πλατύ σημείο του.

Η Κρίσι Τέιγκεν έχει στρογγυλό πρόσωπο
Η Κρίσι Τέιγκεν έχει στρογγυλό πρόσωπο/ AP Images

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιά έχει ένα στενό πηγούνι και πλατύ μέτωπο.

Η Ρις Γουίδερσπουν έχει πρόσωπο σε σχήμα καρδιά
Η Ρις Γουίδερσπουν έχει πρόσωπο σε σχήμα καρδιά/ AP Images

Το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού έχει στενά μέτωπο και και πηγούνι και έντονα ζυγωματικά.

Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι
Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι/ AP Images

Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου:

Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν γυαλιά με γωνίες. Δίνουν το εφέ γωνιών στο πρόσωπο, με τις πιο ορθογώνιες γραμμές να δημιουργούν την επιθυμητή ισορροπία. Αποφύγετε τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου και προτιμήστε εκείνα με έντονες γωνίες, ιδανικά με πιο λεπτό σκελετό.

Το περιμένατε. Από τη στιγμή που ένας σκελετός με γωνίες ταιριάζει σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, τότε όσοι έχετε τετράγωνο πρόσωπο προτιμήστε γυαλιά ηλίου με στρογγυλό σκελετό, καθώς θα γλυκάνει τα χαρακτηριστικά σας.

Εδώ έρχεται η έκπληξη. Αν και συνήθως ψάχνουμε το αντίθετο σχήμα γυαλιών ηλίου από εκείνο του προσώπου μας, στην περίπτωση του λεγόμενου προσώπου-καρδιά, τα γυαλιά ηλίου που του ταιριάζουν θυμίζουν το σχήμα του. Ψάξτε για cat-eye σκελετό ή aviators, που είναι πιο πλατιά στο πάνω μέρος και στενεύουν προς τα κάτω, που θα τονίσουν τα χαρακτηριστικά σας.

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού, επίσης σας ταιριάζουν τα cat-eyes, αλλά και τα ορθογώνια με στρογγυλεμένες γωνίες. Καθώς το πρόσωπό σας έχει στενό μέτωπο και στενό πιγούνι πρέπει ουσιαστικά να στρογγυλέψετε τις έντονες γωνίες των ζυγωματικών.

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, μην επιλέξετε μικρό σκελετό γιατί θα τονίσει το στενό σχήμα του. Αντίθετα, ψάξτε ένα oversized ζευγάρι, το οποίο θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπό σας είναι πιο πλατύ από ό,τι είναι. Επίσης, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου θα ισορροπήσουν το στενόμακρο σχήμα ενός οβάλ προσώπου.

SHARE