γυναίκα με κορσέ
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
07|12|2022 13:09
SHARE
CORSETS

Corset -Η edgy τάση που τυλίγει τα looks σε μια σέξι αύρα μυστηρίου


Οι κορσέδες δεν είναι καινούριοι στην ιστορία της μόδας.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα κομμάτι τεράστιας ιστορικής σημασίας, η χρήση του οποίου ανά τους αιώνες μελετάται μέχρι σήμερα από fashion historians.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερα άρθρα που αμφισβητούν το γεγονός ότι ο κορσές καταπίεζε τις γυναίκες της βικτωριανής εποχής και υποστηρίζουν με στοιχεία, ότι οι αναπαραστάσεις που βλέπουμε στις ταινίες περί σφιχτού κορσέ είναι υπερβολές και ιστορικές ανακρίβειες.

Τα corset ή bustiertops έχουν επανέλθει στη μόδα αρκετές φορές, σε νέες εκδοχές, αλλά φέτος οι κορσέδες έχουν αναδειχθεί σε fashion εμμονή.

Οίκοι όπως ο Dior, o Versace και ο Saint Laurent «έδειξαν» κορσέδες στις τελευταίες συλλογές τους, και οι γυναίκες της μόδας τους φορούν σε δύο κυρίαρχες εκδοχές.

Η δημοφιλέστερη είναι τα corset tops που φοριούνται είτε με χαμηλόμεσα παντελόνια, είτε συνδυασμένα με μίντι φούστες, είτε πάνω από oversized πουκάμισα ή φορέματα.

Εναλλακτικά, τα φορέματα των οποίων το πάνω μέρος έχει σχήμα κορσέ είναι ό,τι πιο hot παίζει φέτος.

Μάλιστα, στις φετινές γιορτές οι κορσέδες θα είναι παντού, φορεμένοι ως βραδινά τοπ ή πάνω από φορέματα!

Παρακάτω, δείτε μερικά από τα πιο edgy και σέξι looks με κορσέδες και ετοιμαστείτε να ενδώσετε στη γοητεία αυτού του ρούχου!

Zara
SHARE