γυναίκα περπατά στο δρόμο με κίτρινο πουλόβερ
New item entry /Φωτογραφία: Shutterstock
12|03|2020 17:00
SHARE
TREND ALERT

Micro trend -Το αγαπημένο κομμάτι της Ρέιτσελ από τα Φιλαράκια είναι η νέα τάση της άνοιξης


Η επιστροφή της ζακέτας ήταν μια από τις πιο αναπάντεχες και ευχάριστες εξελίξεις στη μόδα το 2019.

Το ευέλικτο, πρακτικό κομμάτι επέστρεψε δυναμικά το φθινόπωρο, πιο στιλάτο και ενδιαφέρον από ποτέ, ενώ είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής άνοιξης.

Επιπλέον, όπως είδαμε στα catwalks των Εβδομάδων Μόδας, οι ζακέτες θα πρωταγωνιστούν και στα looks του χειμώνα, σε θηλυκά ή uniform looks.

Κι ενώ η κυρίαρχη τάση της άνοιξης είναι οι κοντές ζακέτες, κεντημένες με λουλούδια και ανάγλυφα διακοσμητικά, ή τα cardigans που φοριούνται ασορτί με πλεκτό τοπ -γνωστά και ως twin sets, οι fashionista άρχισαν να εξερευνούν και ένα νέο στιλ με αέρα 90s.

Ένα από τα χαρακτηριστικά κομμάτια που φορούσε η Ρέιτσελ στα Φιλαράκια ήταν οι λεπτές μακριές ζακέτες -ένα στιλ που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα late 90s -αρχές του 2000.

Καθώς το cardigan craze εξελίσσεται, ήταν αναμενόμενο να επιστρέψει και αυτό το στιλ, που υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να έχει και στοιχεία 70s -πλεκτό και με πολύχρωμο print τύπου Missoni.

Οι στιλάτες το έχουν ήδη εντάξει στα looks τους και το σίγουρο είναι ότι θα το δούμε να «παίζει» αρκετά τους επόμενους μήνες. Πάντως, το νέο trend δεν είναι challenging ως προς τους συνδυασμούς του -μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε αρχικά με ένα απλό τζιν, για full 90s effect.

Δείτε εδώ μερικά μακριά cardigan της αγοράς για να υιοθετήσετε το στιλ.

SHARE