γυναίκα με παλτό στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
22|01|2022 13:30
SHARE
VINTAGE VIBES

Το statement παλτό με άρωμα 70s που φορούν οι updated fashionistas


Τα 70s είχαν το δικό τους, θριαμβευτικό revival στη μόδα τις τελευταίες δύο σεζόν.

Ψηλόμεσα flared παντελόνια, μακριά μεσάτα σακάκια, prairie dresses, γιλέκα ήταν μόνο μερικά από τα κομμάτια που επέστρεψαν στη μόδα.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια των 70s ήταν, μεταξύ άλλων και τα fur lined πανωφόρια -δηλαδή τα πανωφόρια με γούνα στο γιακά και τις μανσέτες.

Τέτοια παλτό φορούσαν τα κορίτσια του Woodstock, η Μαριάν Φέιθφουλ και η Τζέιν Μπίρκιν, ενώ το στιλ επανήλθε δυναμικά στα 00s και φορέθηκε από τα pop icons της εποχής.

Η επάνοδος του συγκεκριμένου παλτό στη μόδα του σήμερα οφείλεται σε ένα βαθμό στα παλτό του brand Saks Potts που έγιναν viral ανάμεσα στις fashionistas ήδη εδώ και δύο χρόνια.

Φέτος, όμως, τα παλτό με γούνινα τελειώματα επανήλθαν σε περισσότερες εκδοχές, τόσο ως hippie, μακριά και κοτλέ όσο και σε πιο κομψές, κοντές εκδοχές που παραπέμπουν στα classy πανωφόρια των 50s.

Ένας επιπλέον παράγοντας που φέρνει αυτό το vintage σχέδιο στο σήμερα είναι το χρώμα -τα άλλοτε αποκλειστικά καφέ ή μαύρα παλτό, φοριούνται πλέον σε έντονα πορτοκαλί ή μπλε αλλά και υπέροχες παστέλ αποχρώσεις όπως το λιλά και το φιστικί.

Παρακάτω, δείτε πώς τα κορίτσια της μόδας υιοθέτησαν τα παλτό με γούνα και διαλέξτε το αγαπημένο σας look.

SHARE