γυναίκα με σακάκι και γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Τα ωραιότερα blazer της σεζόν /Φωτογραφία: Shutterstock
23|09|2020 10:28
SHARE
BLAZERS

Blazer season -Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στα σακάκια του φετινού χειμώνα και πώς να τις φορέσετε


Παρά το γεγονός ότι πολλά κομμάτια προσαρμόζονται στις εποχές και βρίσκουν τις καλοκαιρινές εκδοχές τους, το σακάκι είναι ένα από τα ρούχα που αποχωριζόμαστε οριστικά το καλοκαίρι.

Θα μπρορούσαμε να το φορέσουμε ως πανωφόρι -και πράγματι είναι μια ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς γάμους -αλλά η νότα επισημότητας που δίνει στο ντύσιμο δεν ταιριάζει πάντα με την relaxed αίσθηση της εποχής.

Ωστόσο, το φθινόπωρο το σακάκι πρωταγωνιστεί Είναι η περίοδος που θα φορεθεί σκέτο περισσότερο από ποτέ, χωρίς το απαραίτητο πανωφόρι του χειμώνα και θα δώσει αυτό την τελευταία λέξη στα looks.

Οι τάσεις στα blazers πέρασαν από διάφορες φάσεις, από τα «τετραγωνισμένα» σακάκια της Chanel στα μεσάτα του Dior και από εκεί στα μακριά masculine των 70s και όπως όλα δείχνουν, ο φετινός χειμώνας θα έχει παραπάνω από μία κυρίαρχες τάσεις.

Άλλωστε τα oversized blazers κυριάρχησαν για αρκετές σεζόν, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι το τοπίο θα ανανεωνόταν από φρέσκα σχέδια.

Ήδη από πέρυσι άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα cropped σακάκια και φέτος επιβεβαίωσαν την παρουσία τους τόσο στα catwalks όσο και στις streetstyle εμφανίσεις.

Το vintage στοιχείο επιστρέφει εξίσου δυναμικά, με τα χαρακτηριστικά χρυσά κουμπιά αλλά και την τουίντ υφή να δίνουν σοφιστικέ τόνο στα σύγχρονα looks.

Ποιες είναι λοιπόν οι κυρίαρχες και πιο επίκαιρες εκδοχές του σακακιού που θα δούμε φέτος;

Κλασικό masculine

Cropped

Vintage

Kαρό

Δερμάτινο

SHARE