γυναίκα με τζιν και ζακέτα
Φωτογραφία: Rouje
16|10|2021 09:13
SHARE
ALL TIME CLASSIC

Η τάση στα τζιν που δεν βγαίνει ποτέ out of fashion


Παρ’ όλο που το τζιν είναι χωρίς αμφιβολία το πιο διαχρονικό κομμάτι της μόδας, υπάρχουν επί μέρους τάσεις που εναλλάσσονται ανά σεζόν.

Ήταν κάπου μετά το 2006 όταν τα skinny jeans άρχισαν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους ξενίζοντας αρχικά τις fashionista -έκτοτε έγιναν το μεγαλύτερο fashion craze των late 00s.

Προς το τέλος των 10s πιο φαρδιά fits άρχισαν να επιστρέφουν στη μόδα, επαναφέροντας μοντέλα των 80s και των 70s.

Πράγματι, εκτός από τα μεσάτα μακριά σακάκια, την κοτλέ υφή, τα ψυχεδελικά prints και τα ρομαντικά πουκάμισα, τα 70s έφεραν στη μόδα το πιο σικάτο στιλ τζιν, που η μόδα λατρεύει διαχρονικά ανά τα χρόνια -το ψηλόμεσο flared.

Τα τζιν-καμπάνα επέστρεψαν στη μόδα εδώ και μερικές σεζόν, ενώ τα προηγούμενα χρόνια φοριούνταν ως statement -χωρίς ποτέ, ωστόσο, να δείχνουν ντεμοντέ.

Ψηλόμεσα, ανοίγουν σε Α γραμμή και κολακεύουν τη σιλουέτα -είναι άλλωστε τα αγαπημένα των κομψών Γαλλίδων.

Καθώς έχουν επανέλθει και τα bootcut -δηλαδή το ίδιο σχήμα αλλά πιο εφαρμοστό στους μηρούς- προτιμήστε τα wideleg, όπου το παντελόνι γίνεται βαθμιαία πιο φαρδύ και κάνει τα πόδια να φαίνονται χυτά.

Παρακάτω, δείτε μερικές φωτογραφίες με wideleg τζιν και διαπιστώστε γιατί παραμένει το κορυφαίο στιλ στις προτιμήσεις των fashion insiders!

SHARE