στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
CROISSANT BAGS

Croissant bags -Η πιο «λαχταριστή» τάση στις τσάντες έχει το σχήμα του κρουασάν


Η πιο… λαχταριστή τάση στις τσάντες -και παράλληλα απόλυτα chic- έχει το σχήμα του πιο διάσημου φουρνιστού παρισινού γλυκού: του κρουασάν!

Αν σκεφτούμε πόσες φορές η μόδα εμπνεύστηκε από το φαγητό, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας κάνει πλέον καμία έκπληξη όταν μια τάση ή ένα αξεσουάρ παίρνουν το όνομά τους από ένα φρούτο ή ένα γλυκό.

Συγκεκριμένα, πέρα από τα ονόματα διάσημων style icons, όπως την Γκρέις Κέλι και την Τζέιν Μπίρκιν, οι τσάντες συχνά παίρνουν το όνομα του φαγητού που θυμίζει το σχήμα τους. Έτσι, μέχρι στιγμής έχουμε την baguette, την dumpling αλλά και τη fortune cookie, ενώ από τις πιο δημοφιλείς τάσεις τα τελευταία χρόνια είναι οι croissant bags.

Όπως μαρτυρά το όνομά τους, οι απαλές και στιλάτες τσάντες που έχουν κλέψει την καρδιά των πιο πιστών fashion girls έχουν το σχήμα του κρουασάν -του αγαπημένου και λαχταριστού παρισινού γλυκού.

Συνήθως, είναι απαλές και μαλακές, ώστε να διπλώνουν και να κάνουν τις σούρες που θυμίζουν το κρουασάν, ενώ άλλοι οίκοι και brands έχουν βαφτίσει έτσι τις τσάντες τους μόνο λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος. Υπάρχουν βέβαια και τα μοντέλα που έχουν από μόνα το χαρακτηριστικό ruched σχέδιο, τις σούρες και πολλοί τις συμπεριλαμβάνουν στην τάση ακόμα και αν δεν είναι καμπυλωτές.

Η τσάντα-κρουασάν είναι τόσο χαριτωμένη και delicious όσο δηλώνει το όνομά της και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες «πέφτουν» στη γοητεία της και την προσθέτουν στη συλλογή τους.

Βολικές, άλλες πιο μεγάλες ευρύχωρες και άλλες πιο μικρές, θα τις βρείτε σε στιλ pouch, τις οποίες κρατάτε στο χέρι, αλλά και ώμου, την οποία κρεμάτε και συνήθως φτάνουν ακριβώς κάτω από το μπράτσο, ώστε να διπλώνει στο εμβληματικό τους σχήμα.

Παρακάτω, ξεχωρίσαμε 10 από τις ωραιότερες επιλογές της αγοράς για να υιοθετήσετε κι εσείς την τάση των croissant bags. Κρατήστε τη το πρωί, με το παλτό και τις μπότες σας, αλλά και το βράδυ με το ντελικάτο φόρεμά σας και τα ψηλοτάκουνα.

10 croissant bags για να δοκιμάσετε το trend:

Lemaire/ Δείτε εδώ

SHARE