γυναίκες με φορέματα στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Cecilie Bahnsen
03|03|2022 09:00
SHARE
BALLET AESTHETIC

Ballet aesthetic -Η πιο ντελικάτη τάση της φετινής μόδας


To μπαλέτο είναι μία από τις τέχνες που συνομιλούν συχνότερα με τη μόδα, χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική που το χαρακτηρίζει.

Παρ΄ όλο που πρόκειται για μία από τις πιο σκληρές και απαιτητικές μορφές αθλητισμού, ο κλασικός χορός έχει τα πιο κομψά «αξεσουάρ» -πουέντ με σατέν κορδόνια, τούλινες φούστες, κορμάκια με λεπτές τιράντες και σικάτους κότσους.

Πολλές συλλογές μεγάλων οίκων έχουν επηρεαστεί από τον χορό και ιδιαίτερα το κλασικό μπαλέτο, με πρόσφατη τη συλλογή που παρουσίασε η Maria Grazia Chiuri για τον Dior το 2019.

Φέτος, ήταν η σειρά του Tik Tok να ερωτευτεί το μπαλέτο.

Βίντεο με χάσταγκς ballet aesthetic ή balletcore άρχισαν να κερδίζουν χιλιάδες likes, αλλά και πραγματικές μπαλαρίνες που μοιράζονται την καθημερινότητά τους άρχισαν να αποκτούν πολλούς followers.

Ταυτόχρονα, ο κόσμος των designers αγκαλιάζει ξανά το μπαλέτο φέτος, με κορμάκια, ballet flats, ντελικάτα κοσμήματα, αραχνοϋφαντα πουκάμισα και τούλινες full skirts.

Παρακάτω, δείτε μερικές εκδοχές του σύγχρονου ballet aesthetic της μόδας και πάρτε ιδέες για να το υιοθετήσετε.

@bridgetwestendorf I love this trend it makes me miss my dancer days🩰 #balletaesthetic #blackswan #wintertrends #MyPlayoffPicks #girlyaesthetic ♬ Black Swan - Swan Lake - Pyotr Ilyich Tchaikovsky
SHARE