γυναίκα με τσάντα στην εβδομάδα μόδας
It bag /Φωτογραφία: Shutterstock
12|08|2020 10:25
SHARE
JACKIE BAG

Jackie bag -Η κομψή τσάντα που λάτρευε η εμβληματική Τζάκι Κένεντι επιστρέφει δυναμικά το φετινό φθινόπωρο


Εκτός από την έμπνευση και το μοναδικό ταλέντο τους, οι μεγάλοι σχεδιαστές είχαν μια δυναμική σχέση αγάπης με τις εκάστοτε μούσες τους.

Οι στιλάτες γυναίκες κάθε εποχής ενσάρκωναν τα ιδανικά μοντέλα για τις δημιουργίες των οίκων, όχι χάρη στις αναλογίες, αλλά χάρη στην προσωπικότητά τους.

Έτσι, όπως ο οίκος Hermes έδωσε το όνομα της Jane Birkin σε μία από τις πιο διάσημες τσάντες του μέχρι σήμερα, ο οίκος Gucci είχε το δικό του success story με την εμβληματική Jackie bag.

Η πρώτη hobo τσάντα της μόδας (δηλαδή η τσάντα με μαλακό σώμα που σχηματίζει ένα κάθετο σπάσιμο στη μέση) φέρεται να υπήρχε αρκετά χρόνια πριν την ανακαλύψει η Τζάκι Κένεντι.

Ωστόσο, όταν η Πρώτη Κυρία την ανακάλυψε, λέγεται ότι ενθουσιάστηκε -έκτοτε άρχισε να εμφανίζεται κρατώντας την, εκτοξεύοντας τη φήμη της στα 60s και τα 70s σε τέτοιο βαθμό που έγινε συνώνυμη του στιλ της.

Τζάκι Κένεντι
Η Τζάκι στο Κάπρι το 1970 /Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Έτσι, ο Gucci ονόμασε το μοντέλο Jackie και συνέχισε να πουλά διάφορες εκδοχές του.

Φωτογραφία: Gucci

Φωτογραφία: Gucci

Μετά από διάφορα επαναλανσαρίσματα, και ενώ το συγκεκριμένο στιλ κατέχει μια σταθερή θέση στις most wanted τσάντες παγκοσμίως, ο Alessandro Michele αποφάσισε να δώσει μια νέα ζωή στην Jackie bag με νέα χρώματα και υφές.


Φωτογραφία: Gucci

Η νέα Jackie τράβηξε την προσοχή των fashionistas ήδη από το show του οίκου τον περασμένο Μάρτιο, χάρη στη μαλακή δερμάτινη υφή της και τα υπέροχα χρώματά της (όπως το bubble gum ροζ!).


Φωτογραφία: Gucci

Αν πρόκειται να δούμε παντού μία it bag τους επόμενους μήνες, τότε θα είναι σίγουρα αυτή!


Φωτογραφία: Gucci
SHARE