γυναίκα με πουκάμισο και γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Revival /Φωτογραφία: Shutterstock
13|09|2020 09:00
SHARE
CUFFED JEANS

Τα Zara μόλις αναβίωσαν αυτό το iconic 50s trend στα τζιν -Η νέα εκδοχή του είναι ακαταμάχητη


Μερικές φορές, για να αναβιώσει μία τάση δεν χρειάζεται να πρωταγωνιστήσει στα shows των σχεδιαστών ή στα streetstyle looks.

Αρκεί ένα κομμάτι ενός δημοφιλούς brand για να εκτοξεύσει το trend στη fashion επικαιρότητα -να το κάνει viral ώστε αν ακολουθήσουν μετά όλα τα υπόλοιπα.

Έχουμε ήδη μια ιδέα για το τζιν που θα πρωταγωνιστήσει στη φετινή σεζόν -ψηλόμεσο, πλούσιο σε μήκος, ιδανικό για πρωί και βράδυ και απίστευτα chic.

Τα loose τζιν είναι ήδη παντού -στα catwalks, στις νέες συλλογές των brands και στα Instagram των πιο στιλάτων, και είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά fits που κολακεύουν κάθε σωματότυπο.

Ωστόσο, στο νέο λανσάρισμα των Zara ανακαλύψαμε ένα εντυπωσιακό τζιν που δεν μοιάζει με κανένα άλλο χάρη σε ένα χαρακτηριστικό του -το γυρισμένο ρεβέρ.

Κατάλογος μόδας στα late 50s

Αυτή η εικόνα μπορεί να σας παραπέμπει σε δύο εικόνες -αφενός τα iconic vintage jeans που φορούσαν οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες στα 50s και αφετέρου τις όχι και τόσο κολακευτικές εκδοχές τους στα early 00s.

Το χαρακτηριστικό γυρισμένο ρεβέρ είναι περίπου όσο παλιό όσο και η ιστορία του τζιν, πίσω στα τέλη του 1800. Ο λόγος πίσω από την εικόνα ήταν καθαρά χρηστικός -τα τζιν γυρίζονταν για να φτάσουν στο ιδανικό ύψος χωρίς να παρεμβληθεί η χρονοβόρα διαδικασία της επιδιόρθωσης.

Αργότερα, η εικόνα του γυρισμένου ρεβέρ συνδέθηκε με το western και τους cowboys και έτσι τα πρώτα τζιν που φόρεσαν οι γυναίκες τη δεκαετία του '50 ήταν ψηλόμεσα και με γυρισμένα ρεβέρ.

Το trend επιβίωσε σχετικά αξιοπρεπώς στα 60s και στη συνέχεια ξεθώριασε με την επέλαση της θρυλικής «καμπάνας» των 70s. H σύντομη επιστροφή του στη μόδα στις αρχές του 2000 έγινε μέσα στο ευρύτερο κλίμα των τάσεων εκείνης της εποχής -σε κάπρι εκδοχές και ελαφρώς κιτς.

Το αν θα είναι το next big thing του χειμώνα ή θα περιοριστεί σε λίγα κομμάτια δεν είναι ακόμα σίγουρο. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο τζιν από τα Zara είναι απόλυτα ιδιαίτερο, stylish και statement -και αξίζει να υπάρχει στη ντουλάπα σας.

SHARE