γυναικα περπατά με sneakers
H νέα τάση στα αθλητικά/ Φωτογραφία: Shutterstock
21|06|2023 09:00
SHARE
FASHION TRENDS

«Wrong shoe theory»: Πώς το ανόρθοδοξο trend του TikTok οδηγεί σε στιλάτα looks


Το TikTok έχει γίνει πλέον η κατεξοχήν «trendsetter» πλατφόρμα.

Είτε πρόκειται για τον εντοπισμό του νέου viral κομματιού, είτε για την ανακάλυψη πρωτοποριακών μικρών brands, είτε για την ανάδειξη των μεγαλύτερων τάσεων της εκάστοτε σεζόν υπάρχουν πολλά που αποκομίζουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι ανά τον κόσμο fashionistas.

Μεταξύ άλλων, το TikTok συνηθίζει να δίνει ονόματα σε ιδέες και concept, καθιερώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη δημοφιλία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νεότευκτος όρος «wrong shoe theory».

Το concept είναι απλό: Αφού εμπνευστείς και συνθέσεις το outfit σου, το ολοκληρώνεις με ένα «αταίριαστο» παπούτσι που μοιάζει ως μία εντελώς ανορθόδοξη επιλογή. Αυτό που καθιστά το παπούτσι «λάθος» είναι πως εκπροσωπεί ένα εντελώς διαφορετικό στιλ από το υπόλοιπο ντύσιμο -ωστόσο εκεί έγκειται η ομορφιά του.

Είναι οι αντιθέσεις μεταξύ σκληρού και απαλού, κομψού και casual, αέρινου και bold, αυστηρού και θηλυκού που καθιστούν μία τέτοια εμφάνιση ξεχωριστή και fashionable. Πιθανότατα να έχετε εντοπίσει αυτούς τους αντιφατικούς συνδυασμούς σε διάφορα street looks και catwalk outfits, ωστόσο τώρα που το TikTok έδωσε ένα όνομα στην τάση, γίνεται πιο εύκολο όχι μόνο να την εντοπίσουμε, αλλά και να την αναπαράγουμε με τη σειρά μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 6 συνδυασμούς που ενσαρκώνουν την τάση του «λάθους παπουτσιού» και σας δείχνουν πως να υιοθετήσετε το «wrong shoe» trend.

1. Aέρινη φούστα και αθλητικό αθλητικό παπούτσι

2. Smart tailoring + χαλαρά σανδάλια

3. Ντελικάτο φόρεμα + chunky loafers

4. Baggy τζιν και μπαλαρίνες

5. Slip dress + αθλητικά παπούτσια

SHARE