Pixabay
Pixabay
ΟΔΗΓΟΣ ΣΟΥΤΙΕΝ

Οδηγός σουτιέν – Έτσι θα καταλάβεις πως φοράς το λάθος νούμερο


Αν και αρκετές είναι εκείνες οι φορές που θα κυκλοφορήσεις braless, δηλαδή χωρίς σουτιέν, κυρίως στο σπίτι, ακόμα κι εκείνες τις φορές η απουσία του είναι αισθητή πάνω στο σώμα σου.

Γιατί το σουτιέν δεν είναι απλά ένα εσώρουχο, αλλά κομμάτι της καθημερινότητας σου και στοιχείο της θηλυκότητας σου, ενώ προστατεύει και αναδεικνύει το στήθος κρατώντας το στο ύψος του!

Παρόλα αυτά μια μεγάλη μερίδα γυναικών αγνοεί το σωστό μέγεθος του σουτιέν που, διότι δεν αφιερώνει τον απαιτούμενο χρόνο για τη μέτρηση του. Και αυτό δεν αποτελεί μόνο θέμα άνεσης ή αισθητικής αλλά η λανθασμένη επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο στήθος ή και κακή στάση σώματος.

Και για να καταλάβεις αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτά είναι τα σημάδια:

  • Τα cups ενός σουτιέν είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατούν το στήθος στη θέση του, χωρίς να δημιουργούνται εξογκώματα. Αν αισθάνεσαι ότι το στήθος σου πιέζεται από πάνω ή από το πλάι με αποτέλεσμα να εξέχει των cups, τότε το μέγεθος του είναι μικρότερο.
  • Οι ράντες του σουτιέν έχουν με τον καιρό την τάση να χαλαρώνουν, πόσο μάλλον όταν πλένονται τακτικά. Αν γλιστρούν από τους ώμους σου διαρκώς, τότε δεν παρέχουν την κατάλληλη στήριξη στα cups και το στήθος.
  • Στην περίπτωση που φοράς ένα σουτιέν τύπου strapless, θα πρέπει αυτό να εφαρμόζει απόλυτα τόσο στο μέγεθος του στήθους όσο και στου θώρακα. Διαφορετικά, υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη θέση του και να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.
  • Τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα από την άσκηση πίεσης είναι άλλη μια ένδειξη πως το συγκεκριμένο εσώρουχο δεν είναι στα μέτρα σου.
  • Τέλος, όταν η πλάτη του σουτιέν πρέπει να εφαρμόζει οριζόντια επάνω στο σώμα σου και να είναι σταθερή. Έλεγξε το ρίχνοντας μια ματιά στον καθρέφτη πριν το αγοράσεις ή σηκώνοντας ψηλά τα χέρια σου, πάνω από το κεφάλι.