Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
JEAN

Shopping στο μικροσκόπιο: Το βασικό λάθος που κάνεις όταν αγοράζεις τζιν και ο τρόπος να το διορθώσεις


Το τζιν είναι οι Beatles της μόδας- ταιριάζει πάντα και παντού, έχει χαρακτήρα και όλοι κάποτε το φόρεσαν (και το φορούν) φανατικά.

Το κλασικό αγαπημένο κομμάτι, λοιπόν, που ξεκίνησε από τις σαλοπέτες των Αμερικάνων εργατών και πήρε το όνομά του από την γαλλική πόλη Nimes (ντένιμ= de Nimes) είναι μια τάση τόσο ανθεκτική όσο και το ίδιο του το ύφασμα. Αντέχει στα πάντα. 

Όμως, ο κακός δράκος στην παραμυθένια ιστορία του τζιν είναι η (πολύ) δύσκολη διαδικασία αγοράς του. Ναι, υπάρχουν αμέτρητα τζιν στην αγορά, αλλά το να βρείτε το ιδανικό για το σώμα σας, που κολακεύει ενώ παράλληλα είναι άνετο, που είναι casual αλλά φοριέται και βράδυ, που δεν «σακουλιάζει» στα γόνατα και δεν «τσιτώνει» στους μηρούς, που κουμπώνει γάντι στη μέση και δεν χρειάζεται μάζεμα στο μήκος, μοιάζει με διαφορική εξίσωση. Λύνεται, αλλά θέλει «τέχνασμα». Και αρκετές ώρες στη διάθεσή σου. 

Για να συντομεύσετε τη διαδικασία της αναζήτησης του ιδανικού τζιν και να βεβαιωθείτε ότι κάθε επίσκεψη στο δοκιμαστήριο θα στεφθεί με επιτυχία, ξεκινήστε από το να αποφύγετε αυτά τα συνηθισμένα λάθη. 

 

 

1. Μην ακολουθείτε τυφλά τις τάσεις
Πρόσφατα, άρχισε να εμφανίζεται στο Instagram και τα περιοδικά το δίχρωμο τζιν. Το φόρεσε η Gigi Hadid, έδειχνε κουλ και πρωτότυπο. Όμως δεν είναι διαχρονικό, πηγαίνει σε ελάχιστες και είναι δύσκολο να συνδυαστεί. Δοκιμάστε το, αλλά μην κολλάτε: σε λίγους μήνες θα το έχετε ήδη ξεχάσει στο βάθος της ντουλάπας σας. 

 

 

2. Δοκιμάστε νέα στυλ
Όχι, αυτή η συμβουλή δεν ακυρώνει την προηγούμενη. Έχοντας συνηθίσει στα χαμηλά τζιν, πολλές γυναίκες δίστασαν να δοκιμάσουν ένα ψηλόμεσο- αλλά τελικά το λάτρεψαν. Δηλαδή, μην απορρίπτετε ένα είδος fit επειδή δεν το έχετε συνηθίσει, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα. 

 

 

3. Δώστε προτεραιότητα στην ποιότητα
Στις μεγάλες αλυσίδες fast fashion μπορεί κανείς να βρει τζιν με 10 ευρώ (στις εκπτώσεις). Όσο θελκτικό και αν είναι, σκεφτείτε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι που σίγουρα θα κάνει απόσβεση στην έξτρα επένδυση. Δώστε έμφαση στο υλικό, προσέξτε να είναι μαλακό, να μην σφίγγει το σώμα, να μην πιέζει στον καβάλο και ταυτόχρονα να είναι ανθεκτικό. Ένα τζιν που θα ξεχειλώσει σε 1 χρόνο δεν είναι κάτι που θέλετε να έχετε στη ντουλάπα σας. 

 

 

4. Άνεση uber alles
Το τζιν είναι ο καλύτερός σας φίλος- το αγοράζετε για να το φοράτε παντού και για πολλές ώρες. Επομένως πρώτα και πάνω απ΄ όλα φροντίστε να είναι άνετο. Οι style experts δίνουν το χρυσό tip: πρέπει να μπορείτε να καθίσετε και να σηκωθείτε άνετα με αυτό. Άλλωστε, τα loose τζιν είναι μόδα φέτος, οπότε αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να επενδύσετε σε αυτά. 

Βρήκαμε μερικά από τα ωραιότερα τζιν της αγοράς -διαλέξτε το αγαπημένο σας παρακάτω. 

Zara

HM