AP
AP
ΙΒΑΝΚΑ ΤΡΑΜΠ

Γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε αυτά τα σκουλαρίκια της Ιβάνκα Τραμπ


Πάνω που σκεφτόμαστε πως η γεωπολιτική δεν μπορεί να γίνει πιο εχθρική από ό,τι είναι προς τις προοδευτικές αξίες, η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιεί ως όπλο ένα ζευγάρι... αταίριαστα σκουλαρίκια. Τι μπορεί όμως να σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, πολλά και κυρίως επικίνδυνα.

Παρόλο που μπορείτε να δημιουργήσετε από μόνες σας ένα ζευγάρι από διαφορετικά σκουλαρίκια αναμειγνύοντας σχέδια από τα κοσμήματά σας και παρόλο που μπορείτε να βρείτε κάτι αντίστοιχο σε πολύ χαμηλή τιμή, τα αταίριαστα σκουλαρίκια της Ιβάνκα, κοστολογούνται στα 500 περίπου δολάρια. Σίγουρα όμως η παραμελημένη συμμετρία μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα τρεντ της εποχής, αφού τα διαφορετικά μεταξύ τους σκουλαρίκια  έχουν κάνει το πέρασμα τους από τις πασαρέλες μεγάλων οίκων όπως η Celine, η JW Anderson, η Mary Katrantzou και η Simone Rocha. Ακόμη και η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί με αυτό το look και ακόμη κι εσείς αυτή τη στιγμή πιθανώς να φοράτε ένα ζευγάρι φτηνά, αταίριαστα σκουλαρίκια.

Ως πολιτικό statement ωστόσο, τα σκουλαρίκια της Ιβάνκα ξεπερνούν την λάμψη τους. Ξεπερνούν το στιλ που θέλουν να προωθήσουν και λειτουργούν ως ένα μέσο για να διατηρεί η ιδιοκτήτριά τους μία επαφή με τον κόσμο, τον μοντέρνο και τον απλό. Η ασυμμετρία «Πικάσο» των σκουλαρικιών, υποδηλώνει μία ανεξάρτητη, δημιουργική σκέψη, μία ταυτότητα με την οποία σκοπίμως φλερτάρει η Ιβάνκα Τραμπ. Όλοι πρέπει να φοβούνται τα σκουλαρίκια της Ιβάνκα γιατί είναι ο άσος που κρύβει στο μανίκι της, όταν με τη συμπεριφορά της σε κάνει να αισθάνεσαι -ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο- πως είναι η μοναδική από τον κύκλο του Τραμπ που μπορεί να θεωρηθεί απλή. Που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι μία γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Και αυτό αποδεικνύει και η ολόσωμη ολόλευκη τύπου Χίλαρι Κλίντον φόρμα που είχε φορέσει στην ορκωμοσία του πατέρα της, αφήνοντας στον τύπο και στα μέσα να εννοηθεί πως καταβάθος ίσως να είναι και φεμινίστρια.

Έχει τον τρόπο να τυφλώνει τον άλλον με τα διαμάντια της και ταυτόχρονα να διαστρεβλώνει την αστραφτερή εικόνα της φορώντας τα κοσμήματά της με τον τρόπο που θα το έκανε και μία γυναίκα σε μία γκαλερί. Και μπορεί ο πατέρας της να είναι ο πλανητάρχης, όμως εκείνη κρύβεται πίσω από πολλά. Και αυτό υποδηλώνει και η τέχνη της στα οπτικά μηνύματα.