Με το ίδιο φόρεμα 5 χρόνια μετά -Μια γυναίκα αποδεικνύει ότι το νούμερο είναι ένα ψέμα | 0 bovary.gr
Με το ίδιο φόρεμα 5 χρόνια μετά -Μια γυναίκα αποδεικνύει ότι το νούμερο είναι ένα ψέμα | 0 bovary.gr
ΜΟΔΑ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Με το ίδιο φόρεμα 5 χρόνια μετά -Μια γυναίκα αποδεικνύει ότι το νούμερο είναι ένα ψέμα


Εσύ θα επέτρεπες στα κιλά σου, να χαλάσουν τη διάθεση σου, αλλά και τη μέρα σου;

Κι όμως, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Μπροστά ακριβώς από τα ανοιγμένα φύλλα της ντουλάπας μας, να συνειδητοποιούμε ότι το αγαπημένο μας ρούχο, εκείνο στο οποίο επενδύσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν μας κάνει πια ή τουλάχιστον δεν μας κολακεύει.

Να στεκόμαστε μπροστά από τον καθρέφτη και να παρατηρούμε ότι έχουμε αφήσει τον εαυτό μας ελεύθερο να καταναλώνει χωρίς ενοχές οτιδήποτε ζητήσει ο ουρανίσκος, με αποτέλεσμα το βάρος μας να έχει αυξηθεί.

Ηρθε  το τέλος του κόσμου;

Η Μισέλ Ελμαν αποδεικνύει ότι μια τέτοια αλλαγή στην εικόνα μας δεν έχει καμία ουσιώδη σημασία στην καθημερινότητα, την ψυχολογία μας, αλλά κυρίως το πώς νιώθουμε για το σώμα μας.

 

 

Το κορίτσι που μάχεται υπέρ του «body positive» κόνσεπτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral, χάρη στη φωτογραφία που δημοσίευσε με στόχο να απομυθοποιήσει τη σπουδαιότητα του μεγέθους ενός ρούχου.

Πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια, η Ελμαν φορούσε το αγαπημένο της φόρεμα και τότε το νούμερο που ταίριαζε στη δική της σιλουέτα ήταν το 14. Σήμερα, επιλέγει ρούχα μεγέθους 20, αφού όπως η ίδια παραδέχεται έχει πάρει κιλά.

Παρόλα αυτά, αποφάσισε να βγάλει το αγαπημένο της φόρεμα ξανά στην επιφάνεια και να το φορέσει για μια της ακόμα έξοδο. Η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία της περιείχε το παρακάτω μήνυμα:

« Ιδιο φόρεμα. Ακόμα άνετη. Ακόμα όμορφη. Το μεγαλύτερο μέγεθος δεν σε κάνει λιγότερο όμορφο, λιγότερο άξιο, λιγότερο αγαπητό, χειρότερο, πιο κακό ή διαφορετικό άνθρωπο ΚΑΙ δεν σημαίνει ακόμη, ότι έχεις μεγαλύτερο σώμα. Θα του επιτρέψεις να καθορίσει τη μέρα σου ή να επηρεάσει τη διάθεση σου; Στην πραγματικότητα, νομίζω πως τώρα εγώ δείχνω καλύτερη και πιο χαρούμενη».

Η νεαρή κοπέλα θέλησε ακόμη να σημειώσει, πως καθένας μπορεί να αλλάζει μέγεθος στα ρούχα του, απλά και μόνο επειδή τυχαίνει να ψωνίσει από διαφορετικό κατάστημα ή επειδή ( αν είναι γυναίκα) βρίσκεται στις ημέρες περιόδου, ενώ συμβουλεύει τους ακολούθους της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, να πετάξουν όλα εκείνα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους που δεν τους κάνουν πια, γιατί, όπως υποστηρίζει, η ντουλάπα πρέπει να είναι γεμάτη μόνο με εκείνα που μας προκαλούν ασφάλεια και χαρά.