Shutterstock
Shutterstock
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΠΟ

Πώς να κρύψετε τα πολλά καλώδια του γραφείου με έναν έξυπνο τρόπο


Κάτι θα πρέπει να κάνουμε με αυτά τα αμέτρητα καλώδια που χαλάνε την αισθητική του σπιτιού μας. 

Τόσος κόπος να έχετε ένα απόλυτα τακτοποιημένο χώρο και τα καλώδια της τηλεόρασης και του γραφείου να χαλάνε εντελώς την εικόνα.

Σέρνονται από εδώ και από εκεί, πλέκονται ενώ πολλές φορές μπερδεύονται και γίνονται κουβάρι. 

Στο γραφείο ειδικά που έχουμε τοποθετήσει επάνω τον υπολογιστή με τα αξεσουάρ του, το φωτιστικό και άλλες ηλεκτρικές συσκευές είναι αναπόφευκτο να μην δημιουργηθεί μια μάζα μπερδεμένων καλωδίων πίσω από αυτό.

Αυτή η εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπό σπίτι και χαλάνε τελείως το deco. Γι’ αυτό σας προτείνουμε ένα κόλπο για να τα «εξαφανίζετε» με μια μόνο κίνηση. 

Μετρήστε τις διαστάσεις του γραφείου και αγοράστε από ένα κατάστημα ένα κομμάτι ύφασμα που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος που σημειώσατε. 

Αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί και το έπιπλο του γραφείου σας σε σκούρο χρώμα, επιλέξτε ένα μαύρο ύφασμα για να κάνει μεγαλύτερη αντίθεση.

Αλλιώς αν οι τοίχοι σας είναι βαμμένοι σε έντονο και σκούρο χρώμα και τα έπιπλα σας σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, προτιμήστε το ύφασμα που θα αγοράσετε να είναι σε αποχρώσεις του γκρι ή του μπεζ. 

Ετσι με αυτόν τον τρόπο τα ενοχλητικά καλώδια δεν θα σας χαλάνε την αισθητική και θα κρύβονται πίσω από το ύφασμα που θα τοποθετήσετε στην πλάτη του γραφείου σας.  

Το μόνο που μένει τώρα είναι να το κρεμάσετε στην πλάτη του γραφείου. Χρησιμοποιήστε λωρίδες σκράτς που πουλάνε με το μέτρο σε καταστήματα με εργαλεία και είδη σπιτιού.

Κολλήστε με ταινία διπλής επικολλήσεως την μια όψη του σκρατς περιμετρικά γύρω από το έπιπλο του γραφείου. Ράψτε την άλλη όψη του σκρατς περιμετρικά πάλι και στις 4 γωνίες του υφάσματος και κολλήστε το με αυτόν τον τρόπο γύρω από το γραφείο.

Ετσι θα μπορείτε να το αφαιρέσετε όποτε θέλετε και να το πλύνετε.

Διαβάστε επίσης: Τι δείχνει το γραφείο σου για την προσωπικότητά σου

Αυτοί είναι οι έξι τύποι ανθρώπων που συναντάς συνήθως μέσα σε ένα γραφείο