Πώς να διατηρήσεις καθαρή και τακτοποιημένη την κουζίνα ενώ μαγειρεύεις  | 0 bovary.gr
Πώς να διατηρήσεις καθαρή και τακτοποιημένη την κουζίνα ενώ μαγειρεύεις | 0 bovary.gr
10|01|2018 08:10
SHARE
ΟΛΑ ΣΕ ΤΑΞΗ

Πώς να διατηρήσεις καθαρή και τακτοποιημένη την κουζίνα ενώ μαγειρεύεις


Αν έχεις τα κατάλληλα υλικά και μεράκι μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιάτο-αριστούργημα.

Αν πάλι είσαι βιαστική και όχι τόσο οργανωτική, κάθε φορά που ξεδιπλώνεις το ταλέντο σου στη μαγειρική, καταλήγεις να προχωράς σε «επιχείρηση διάσωσής» της κουζίνας σου λόγω της ακαταστασίας.

Αν θέλεις να ξεμπερδεύεις στο μισό χρόνο κάθε φορά που πρέπει να την καθαρίσεις μετά την μαγειρική, σου έχουμε τρόπους που θα σε βοηθήσουν.

Την επόμενη φορά που θα μπεις στην κουζίνα για να μεγαλουργήσεις, τα παρακάτω τρικ θα σε βοηθήσουν να την κάνεις ξανά λαμπίκο χωρίς κόπο. Οταν μιλάμε για καθαριότητα, η οργάνωση είναι το άλφα και το ωμέγα.

1) Ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπουνάδα: Αν δεν θες να γεμίσεις τον νεροχύτη με βρώμικα μαγειρικά σκεύη, τότε περιόρισε την έκταση της ακαταστασίας και ρίξε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπουνάδα όποιο εργαλείο έχεις χρησιμοποιήσει. Θα είναι πολύ πιο εύκολο μετά να το καθαρίσεις και ο νεροχύτης θα εξακολουθήσει να είναι σε τάξη.

2) Για καθαρούς πάγκους: Βάλε όλα τα υλικά που χρησιμοποιήσεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Έτσι μετά τη χρήση τους, θα πετάξεις το χαρτί και οι πάγκοι θα έχουν μείνει καθαροί.

3) Λάδι: Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, τότε πιάσε το μπουκάλι με μια πετσέτα. Θα απορροφήσει τη λιπαρότητα.
 

4) Ένα γυάλινο καπάκι κατσαρόλας: Αν θες να προστατεύσεις το βιβλίο μαγειρικής, το περιοδικό ή το gadget μέσα από το οποίο διαβάζεις τη συνταγή, βάλε από πάνω ένα γυάλινο καπάκι κατσαρόλας.

5)Ένα άδειο μπολ κοντά σου: Καθώς μαγειρεύεις πέτα τσόφλια και άλλα υπολείμματα των υλικών εκτέλεσης της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ. Αυτό θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την ακαταστασία.

6) Προσοχή στο… μέτρημα: Αν δεν θες να λερώσεις τους πάγκους, μπορείς κάλλιστα να μετρήσεις τη αναλογία των υλικών που θα χρειαστείς, πάνω από το νεροχύτη.  

7)Το πλυντήριο πιάτων να είναι άδειο πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις: Ετσι θα μπορέσεις να βάλεις κατευθείαν τα λερωμένα μαγειρικά σκεύη χωρίς να γεμίσεις το νεροχύτη.

8) Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν πιο λίγα πιάτα και μπολ: Αυτό θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό την ακαταστασία στην κουζίνα ενώ μαγειρεύεις.