http://vasilikia.gr
http://vasilikia.gr
H BΑΣΙΛΙΚΙΑ

Η Βασιλικιά: Ενα παραδεισένιο resort στην Παύλιανη, μόλις 235 χλμ. από την Αθήνα 


Το ορεινό αγρόκτημα Βασιλικιά είναι η απόλυτη απόδραση για μικρούς και μεγάλους. 

Μια παραδεισένια φάρμα που απέχει μόλις 235 χιλιομέτρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα στην είσοδο της Κάτω (ή Νέας) Παύλιανης, είναι το ιδανικό καταφύγιο για ρομαντικές αποδράσεις και ποιοτικές οικογενειακές στιγμές.

Αν έχεις παιδιά ακόμα καλύτερα καθώς θα ξετρελαθούν με τη φύση και τα ζώα. Εκεί κλείνεις τo cottage ή το airstream σου και σε περίπου δύο ώρες βρίσκεσαι στη Vasilikia Mountain Farm & Retreat.

Το όνομά της, προέρχεται από ένα παρθένο δάσος με οξιές από την περιοχή καταγωγής της οικογένειας των δημιουργών της, οι οποίοι αγάπησαν την Παύλιανη και από το 1984 επέλεξαν να φτιάξουν τη φάρμα στην είσοδο του χωριού. 

Από τότε μέχρι σήμερα, η εικόνα της Βασιλικιάς έχει αλλάξει αρκετά, καθώς εξελίσσεται συνέχεια με την προσθήκη νέων στοιχείων, με ένα πράγμα να μένει σταθερό στο πέρασμα των χρόνων: την αγάπη για τον τόπο και τη ζωή στη φύση.

Πρόκειται για έναν τόπο εξαιρετικού φυσικού κάλλους με τεράστιες εναλλαγές τοπίου, γεμάτο γοητευτικά μυστικά, όπου η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα παραμένουν ζωντανά, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία άμεσης επαφής με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μέσα σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

vasilikia.gr
vasilikia.gr

Το αγρόκτημα δημιουργήθηκε από μια οικογένεια επιχειρηματιών από την Αθήνα ως προσωπικό τους καταφύγιο, για να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Η καταγωγή τους απο ορεινά, κυρίως κτηνοτροφικά χωριά της Μακεδονίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της περιοχής, ώστε να βρίσκονται πιό κοντά σε ένα φυσικό περιβάλλον που είχε κοινά στοιχεία με αυτά που τους ξυπνούσαν μνήμες από τις οικογενειακές παραδόσεις και τα παιδικά τους χρόνια.

Η ανακάλυψη των εικόνων της περιοχής, γεμάτη από μυστηριακά δάση, χιονισμένες κορυφές, ποτάμια που έχουν εμπνεύσει μύθους και θρύλους, λίμνες μικρές αλλά πανέμορφες, βιότοπους που βρίθουν από άγρια ζωή, μέσα από αναρίθμητες δραστηριότητες, αποτελεί μία συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία.  

Το αγρόκτημα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.010 μέτρων. Με το που θα περάσεις την πύλη, μια τεράστια έκταση 26 στρεμμάτων απλώνεται μπροστά σου,  όπου θα μπορέσεις να χαλαρώσεις, να ανανεωθείς και να απολαύσεις την ηρεμία και τη φύση.

Ξεχωριστό στοιχείο της τοποθεσίας της φάρμας είναι ότι βρίσκεται από τη μία του πλευρά στις παρυφές του χωριού και από την άλλη του πλευρά κυριολεκτικά μιά ανάσα από την καρδιά του δάσους.

Στη Βασιλικιά βρίσκονται τρία Cottages, το Huck, το Becky και το Country House. Επίσης υπάρχει το Bear Lake Lodge και το Airstream που δεν είναι άλλο από ένα απίστευτο τροχόσπιτο. 

vasilikia.gr
vasilikia.gr

Στο χώρο γύρω από τα Cottages, θα δεις ένα εκκλησάκι, κοτέτσια, στάβλους, ειδικό χώρο για προβατάκια, πάπιες, σκυλάκια και ένα παρατηρητήριο ύψους 20 μέτρων που με πανοραμική θέα 360* βλέπει θάλασσα και 4 κορυφές της ηπειρωτικής κεντρικής Στερεάς, του Καλλιδρόμου, της Ορθρυος, της Οίτης και της Γκιώνας.

Το εκκλησάκι με το καμπαναριό του που παραπέμπει στις πλαγιές των Αλπεων, ο ξύλινος οικίσκος (Τhe Taverna Lodge) για το πρωινό, τα γεύματα, τα ροφήματα ή το ποτό, όπως και για τη συνάντηση και τα παιχνίδια της παρέας δίπλα στην ξυλόσομπα, ο στάβλος με τις ξυλοδεσιές που θυμίζει Νορμανδία και το western πατάρι του με αυθεντικά ethnic memorabilia, το κουκλίστικο κουνελόσπιτο, το τρακτερόσπιτο, το πετρόκτιστο μαντρί με την ποτίστρα για το κοπαδάκι από κατσίκες και πρόβατα, το κτίσμα που στεγάζει το τυροκομείο, το κοτέτσι με την στέρνα για τις πάπιες και τις χήνες που μαζί με τις γαλοπούλες, τις κότες, τις φραγκόκοτες που κυκλοφορούν ελεύθερα, συμπληρώνουν τις υποδομές της «Βασιλικιάς», ως φάρμα-εν-ενεργεία.  

Το αγρόκτημα αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό ορμητήριο για όλες τις εποχές, με εύκολη πρόσβαση στον Παρνασσό και τα ομώνυμα χιονοδρομικά κέντρα, την πανέμορφη παραλία Ασπρονέρι στον Βόρειο Ευβοϊκό και βέβαια τον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο των Δελφών, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ο Country χαρακτήρας πρωταγωνιστεί παντού, η εσωτερική διακόσμηση των χώρων κάνει τον επισκέπτη να σκεφτεί πως έτσι ακριβώς θα ήθελε να είναι το εξοχικό των ονείρων του, ενώ οι παροχές και οι υπηρεσίες του είναι άψογες και τίποτε δεν θα σου λείψει.

H Παύλιανη έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Πεζοπορία, mountain bike, Birdwatching, μανιταροεξορμήσεις, off road, river trekking, canyoning στον καταρράκτη Κρεμαστό και στη χαράδρα Καμαριώτη, Picnic σε αναρίθμητα σημεία στο δάσος, ιππασία και αναρρίχηση. 

Ο εθνικός δρυμός Οίτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας - Παρνασσού σας καλούν για βόλτες ανακάλυψης, τα ποτάμια και οι βιότοποι της ευρύτερης περιοχής είναι η κατάλληλη επιλογή για πεζοπορία και περιπέτεια. 

Ναι, είναι γεγονός αυτό το μέρος είναι ο παράδεισος που ψάχνατε και δεν πιστεύατε ότι υπάρχει. 

Info

Tηλ: +30.22310.82992

Κινητό: +30.6981.074581

http://vasilikia.gr

Διαβάστε επίσης: Ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός απέχει μόλις 140 χλμ από την Αθήνα