Instagram/theimpossiblemuse
Instagram/theimpossiblemuse
ΤΟΞΙΚΟ ΣΟΚ

Το μοντέλο που ακρωτηριάστηκε λόγω του ταμπόν, έχασε τελικά και το άλλο της πόδι


Tο 29χρονο μοντέλο Λόρεν Γουάσερ είχε μια συγκλονιστική περιπέτεια με την υγεία της το 2012, όταν μετά από από τοξικό σοκ από χρήση ταμπόν, έχασε το δεξί της πόδι. Τώρα, πέντε χρόνια μετά, έχασε και το αριστερό της πόδι, για τον ίδιο λόγο.

Η 29χρονη δυστυχώς υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού εξαιτίας του χρόνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει. 

Τα βακτήρια που εισήλθαν στον οργανισμό της από μία αλλαγή ταμπόν, της προκάλεσαν το λεγόμενο σύνδρομο τοξικού σοκ. 

Μετά τον δεύτερο ακρωτηριασμό της, η Γουάσερ ανέβασε μία φωτογραφία μαζί με την παρολυμπιονίκη στο σνόουμπορντ Έιμι Πάρντι που την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. 

Δείτε εδώ:

Οι γιατροί επέμεναν ότι έπρεπε από την αρχή να ακρωτηριαστούν εξαρχής και τα δύο της πόδια, αλλά το γνωστό μοντέλο ήθελε να σώσει έστω το ένα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 

Δίπλα της είναι πάντα η σύντροφός της, Jennifer Rovero.  

 



 

Σημειώνεται ότι το βακτήριο του στρεπτόκοκκου ή του σταφυλόκοκκου είναι αυτό που προκαλεί τη μόλυνση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε Σύνδρομο Τοξικού Σοκ.

Αν και πρόκειται για κοινά βακτήρια, η μη φυσιολογική ανάπτυξη των συγκεκριμένων βακτηρίων παράγει μια τοξίνη αρκετά ισχυρή η οποία μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει σοβαρή ανοσολογική αντίδραση έως και σηπτικό θάνατο. 

Εχει παρατηρηθεί να συμβαίνει τόσο σε χειρουργικές διαδικασίες, όσο και με τη χρήση ταμπόν. 

Διαβάστε επίσης: Σύνδρομο Τοξικού Σοκ: Τι είναι, πώς προκαλείται και τι πρέπει να προσέχεις;