Instagram/thegreenmixer
Instagram/thegreenmixer
ΓΕΥΜΑΤΑ-ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Mια Ελληνίδα μαμά ετοιμάζει γεύματα -έργα τέχνης για να πάρει η κόρη της στο σχολείο


Ολες οι μαμάδες καθημερινά πρέπει να απαντήσουν σε ένα σοβαρό ερώτημα: τι να βάλουν στη τσάντα των παιδιών τους για κολατσιό;

Mια Ελληνίδα μαμά, η Tάνια Τσουρούλα, σκαρφίζεται κάθε φορά το πιο απίθανο κολατσιό για να βάλει στο σχολικό τάπερ της 4χρονης κόρης της και οι φωτογραφίες της κάνουν θραύση στο Instagram. 

To προφίλ της στο Instagram ονομάζεται the green mixer και η Τάνια φτιάχνει τα πιο τέλεια ταπεράκια που θα ζήλευαν όχι μόνο τα παιδάκια αλλά κυρίως οι μαμάδες. 

«Το the green mixer είναι το όνομα του (food) blog μου, το οποίο προέκυψε από το πράσινο μίξερ που κάθεται στην πάγκο της κουζίνας μου και «μίξαρε» τα γλυκά που έφτιαχνα και ανέβαζα. Στις φωτογραφίες προ-τάπερ φιγουράρει στο φόντο σε όλες τις συνταγές» σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Σημειώνουμε ότι πριν αρχίσει να φτιάχνει τα πιο τέλεια τάπερ για το σχολείο της μικρής Αυγής, η Τάνια έκανε γλυκά στον ελεύθερο χρόνο της. 

Instagram/thegreenmixer
Instagram/thegreenmixer

Οσο για το αν ενθουσιάζεται η μικρή της κόρη με αυτά τα τάπερ που της φτιάχνει, η Τάνια μας απαντά: «Της τα δείχνω κάθε πρωί πριν φύγω για τη δουλειά, οπότε ξέρει τι θα δει, αλλά στο σχολείο απ’ ότι μου λέει μαζεύονται τα παιδάκια να δουν τι έχει το ταπεράκι και κάποιες φορές μπορεί να είναι έναυσμα για συζήτηση, πχ τα ελεφαντάκια τα χρησιμοποίησε η δασκάλα τους για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα».

Οι όμορφες δημιουργίες της που ανεβάζει στο Instagram είναι ένα φωτογραφικό ημερολόγιο από αυτά που φτιάχνει στη μικρή Αυγή για να την πείσει να φάει στο σχολείο. 

«Η μικρή είναι κακόφαγη γενικότερα και δεν ενδιαφέρεται πολύ με το φαγητό. Ετσι είχα αρχίσει να της κάνω τα 'σπεσιαλ' πρωινά τα Σαββατοκύριακα που είμαστε μαζί στο σπίτι, γιατί τις καθημερινές εργάζομαι, προκειμένου να της κινήσω το ενδιαφέρον να τρώει πρωινό. Τα σπέσιαλ πρωινά είναι και αυτά με “σχέδιο”, το λες και food art, οπότε όταν ήρθε η ώρα να πακετάρω ταπεράκι για το σχολείο ήθελα να διασφαλίσω ότι τουλάχιστον θα της κινήσει το ενδιαφέρον να το βγάλει από την τσάντα και να το ανοίξει και να φάει φυσικά χωρίς να έχει κάποιον να την κυνηγάει» σημειώνει. 

Την ρωτάμε αν είναι εκτός από εντυπωσιακά και εξίσου θρεπτικά αυτά που τις βάζει στο τάπερ. «Δυστυχώς δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο θα ήθελα, γιατί η μικρή έχει περιορισμένο «ρεπερτόριο» και γκρινιάζει για το ψωμί σίκαλης/πολύσπορο, οπότε δυσκολεύει πολύ η κατάσταση. Προσπαθώ να ενσωματώνω τροφές με ίνες, ξερά φρούτα, παστέλια ταχίνι με μέλι κλπ και ελπίζω σιγά σιγά να προστεθούν και άλλες τροφές».

Οσο για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να τα φτιάξει, η Τάνια σημειώνει: «Μπορεί να μου πάρει από 15 έως 40 λεπτά, ανάλογα το σχέδιο που θα κάνω. Τα κάνω πάντα από το βράδυ γιατί το πρωί εργάζομαι και φεύγω σχετικά νωρίς από το σπίτι».

Τι είναι όμως αυτό που χρειάζεται μια μητέρα για να φτιάξει τέτοια ταπεράκια; Καλλιτεχνική «φλέβα» ή δεξιότητες στη μαγειρική; «Τα συγκεκριμένα που φτιάχνω δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μαγειρικά skills, ίσως λίγο καλλιτεχνική φλέβα να βοηθάει, αλλά το κυριότερο είναι να έχεις διάθεση και όρεξη να ασχοληθείς και χρόνο να διαθέσεις» μας απαντά. 

Πάντως το πιο ωραίο κομπλιμέντο που της έχει κάνει η κόρη της είναι ότι θα κάνει και αυτή σπέσιαλ ταπεράκια και πρωινά στο παιδάκι της όταν γίνει μαμά.

Δείτε εδώ:

 







 

Διαβάστε επίσης: Σπιτικό κολατσιό για το σχολείο -Συμβουλές για να μην το βαρεθεί το παιδί σας

Η διατροφολόγος Ζωή Γιαννακάκη μας προτείνει 14 εύκολα και υγιεινά σνακ για το σχολείο