Τι πρέπει να τον ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού για να δεις αν θα έχετε μέλλον | 0 bovary.gr
Τι πρέπει να τον ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού για να δεις αν θα έχετε μέλλον | 0 bovary.gr
WHERE IS THIS GOING?

Τι πρέπει να τον ρωτήσεις στο πρώτο ραντεβού για να δεις αν θα έχετε μέλλον


Το πρώτο ραντεβού με ένα αγόρι μπορεί να μας προκαλέσει πολύ άγχος. Τι θα πούμε, πώς θα φερθούμε αλλά και πώς θα είναι ο άλλος απέναντί μας.

Αν θα ταιριάξουμε με τον άλλον, αν έχει μέλλον η όλη κατάσταση με λίγα λόγια. Αξίζει ή θα χάσουμε τον χρόνο μας;

Πώς θα καταλάβουμε όμως αν ο άλλος είναι ο «ένας»; Αυτός που θα μας κάνει να θέλουμε να είμαστε μαζί του και ίσως στο μέλλον γίνει πιο σοβαρό;

Σύμφωνα με δικηγόρους διαζυγίων, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ρωτήσουμε στο πρώτο ραντεβού ώστε να μη χάσουμε τον χρόνο μας με κάποιον που δεν μας κάνει.

Συγκεκριμένα, πρέπει να του κάνουμε αυτές τις 9 ερωτήσεις για να βγάλουμε... ετυμηγορία.

1. Πότε μίλησες τελευταία φορά με την οικογένειά σου;

Καλό θα ήταν να βρεις τρόπο να μάθεις πόσο κοντά είναι με τους δικούς του. Πολλά διαζύγια προκαλούνται όταν ο ένας από τους δύο είναι προσκολλημένος στην οικογένειά του και δεν βάζει όρια. Από την άλλη, οι κακές σχέσεις με την οικογένεια μπορεί να είναι σημάδι διαταραχών προσωπικότητας ή ανικανότητας να παραμείνει σε μακροχρόνια σχέση. 

2. Πιστεύεις στο «έζησαν αυτοί καλά»;

Όλες οι σχέσεις απαιτούν δουλειά και δέσμευση και από τις δύο πλευρές για να λειτουργήσουν. Όποιος πιστεύει ότι το ιδανικό απλά συμβαίνει, χωρίς προσπάθεια, μάλλον δεν θα γίνει καλός σύντροφος.  

3. Είσαι παντρεμένος;

Ναι, καλό θα ήταν να το ρωτήσεις αυτό για να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή. Παντρεμένος ή σε διάσταση, σημαίνει όχι χωρισμένος, δηλαδή μη διαθέσιμος.

4. Τι σου αρέσει πιο πολύ στη δουλειά σου;

Ρώτησε για τη δουλειά του. Του αρέσει; Είναι περήφανος γι’ αυτή ή αλλάζει συνέχεια; Το να είναι κολλημένος με αυτή μπορεί να είναι πρόβλημα όπως και το να μην εργάζεται καθόλου.

Shutterstock
Shutterstock

5. Πού πήγες διακοπές τελευταία φορά;

Αυτό που θες πραγματικά να μάθεις έχει να κάνει με το οικονομικό. Αν σπαταλά πολλά σε διακοπές θα ήταν μια χρήσιμη πληροφορία. Τα οικονομικά προβλήματα είναι από τα σημαντικότερα σε μια σοβαρή σχέση. 

6. Ξέρεις ποιος είναι ο...;

Βρες έναν τρόπο να μάθεις πόσο χρονών είναι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν ήξεραν πόσο χρονών ήταν ο σύντροφός τους όταν άρχισαν να βγαίνουν.

7. Θεωρείς τον εαυτό σου επικοινωνιακό;

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι συχνή αιτία χωρισμού. Αν το ζευγάρι δεν μιλά για το τι το ενοχλεί, θα οδηγηθεί στην αποξένωση και τελικά στον χωρισμό. Δες τον τρόπο που επικοινωνεί και αν μπορείτε να «τα βρείτε» ώστε να θέσετε γερά θεμέλια. 

Shutterstock
Shutterstock

8. Πώς τελείωσε η τελευταία σου σχέση;

Αν κατηγορεί την άλλη πλευρά, δεν είναι καλό σημάδι. Ενώ αν αναλάβει ένα μερίδιο της ευθύνης για την αποτυχία της σχέσης, είναι καλύτερο. Δείχνει ωριμότητα και ειλικρίνεια.

9. Αν γύριζες πίσω τον χρόνο, τι θα άλλαζες στη ζωή σου;

Αν πει ότι θα ήθελε να πετύχει κάτι ή να ταξιδέψει δεν είναι κακό σημάδι. Αν βέβαια πει κάτι... περίεργο, τότε τρέχα!