Shutterstock
Shutterstock
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Πάθαμε και μάθαμε - Τι θα θέλαμε να ξέρουμε για το σεξ στα 20 μας


Η ερωτική ζωή μιας γυναίκας περνά από πολλά στάδια στις διαφορετικές φάσεις της ζωής της.

Άλλη είναι στα 20 και άλλη στα 30. 

Σίγουρα, σε μικρότερη ηλικία, είμαστε πιο άπειρες και ανώριμες σεξουαλικά, οπότε και θα κάνουμε πολλά λάθη. 

Αυτό όμως δεν πρέπει να μας αγχώνει καθώς αυτά ακριβώς τα λάθη, μας γίνονται μαθήματα για το μέλλον. Αν δεν πάθεις πώς θα μάθεις; Και αν δεν κάνεις πολλές «βλακείες» πώς θα ξέρεις τι θες και τι σου αρέσει;

Σίγουρα θα έχεις πει κι εσύ: «μακάρι να μου τα είχε πει αυτά κάποιος νωρίτερα» αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που κάναμε στα 20 μας και δεν έπρεπε:

1. Δεν ήμασταν επιλεκτικές

Θα θέλαμε όλες να είχαμε αποφύγει κάποιους άνδρες στη ζωή μας. Πλέον μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιοι μας κάνουν και ποιοι όχι.

2. Βιαστήκαμε

Έπρεπε να το πάμε πιο σιγά. Συχνά παρασυρόμαστε από το πάθος της στιγμής και δεν έχουμε υπομονή να το πάμε πιο αργά ώστε να χτιστεί μια πιο ουσιαστική σχέση. Καλή και η στιγμή, αλλά δεν πας έτσι παρακάτω.

3. Δεν μοιραστήκαμε τα μυστικά μας

Το να μοιράζεσαι τις φαντασιώσεις σου και τα «μικρά πονηρά μυστικά» σου, δηλαδή να μιλάς για το σεξ, δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα σε δύο εραστές. Μικρές είμαστε πιο ντροπαλές σε αυτά τα θέματα. Τελικά αυτά ενώνουν παρά χωρίζουν δύο ανθρώπους.

4. Τα παίρναμε όλα σοβαρά

Πρέπει να βάλεις το παιχνίδι στο κόλπο. Χρειάζεται γέλιο, χιούμορ και περιπέτεια στο κρεβάτι. Και  - γιατί όχι; - sex toys. Γενικά, ο πειραματισμός είναι καλός και θα σε βοηθήσει να απελευθερωθείς. 

shutterstock
shutterstock

5. Δεν τα είχαμε καλά με το σώμα μας

Πάντα μια γυναίκα σκέφτεται το σώμα της. Πολλές φορές ντρεπόμαστε κιόλας για τις ατέλειές μας. Λάθος. Πρέπει να εκτιμάς το σώμα σου και το τι μπορείς να κάνεις με αυτό. Να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία (όλες έχουμε) και να μετατρέψεις τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα. Αν ο άλλος σε θέλει, σε θέλει όπως είσαι. Αν αφεθείς θα περάσεις πολύ καλύτερα.

shutterstock
shutterstock

Μάθε από τα λάθη του παρελθόντος και βελτίωσε έτσι τον ερωτική σου ζωή. Θα την απολαύσεις.