Shutterstock
Shutterstock
NO MORE ONLINE DATING

Πώς προτιμούν να γνωρίζονται οι νέοι σήμερα -Όχι μέσω social media


Πλέον το να γνωρίσεις κάποιον έχει γίνει πολύ εύκολο. 

Είναι η εποχή των social media, όπου όλοι συνομιλούν, στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες και emojis. Είναι ένας εύκολος, γρήγορος και ανώδυνος τρόπος να γνωρίσεις κόσμο, να φλερτάρεις, ακόμη και να δημιουργήσεις σχέσεις.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει κάτι που ίσως δεν θα περιμέναμε για την εποχή μας. Παρά το ότι οι millennials κατηγορούνται ότι είναι εξαρτημένοι από την τεχνολογία, φαίνεται ότι όσον αφορά στις γνωριμίες και στο φλερτ, είναι της... παλιάς σχολής. Με λίγα λόγια, προτιμάμε να γνωρίσουμε κάποιον από κοντά.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να γνωρίζεις κάποιον στην πραγματική ζωή είναι ότι μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα από την αρχή, κάτι που καμιά εφαρμογή γνωριμίας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί», αναφέρει στο Bustle ο Thomas Edwards, ιδρυτής του Professional Wingman. «Αυξάνει τις πιθανότητες να κάνεις μια καλή επιλογή με το ποιον θα βγεις ραντεβού. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υπολογίσεις την έλξη και την προσοχή από το να υπάρχει φυσική παρουσία».

Shutterstock
Shutterstock

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.100 ενήλικες και βρέθηκε ότι προτιμούν τις παραδοσιακές συναντήσεις. Το 27% είπε ότι θέλει να γνωρίσει κάποιον τυχαία και το 23% να τους γνωρίσει κάποιος κοινός γνωστός. Μόνο το 12% είπε ότι θέλει να γνωρίσει τον επόμενο σύντροφο από εφαρμογή γνωριμιών, ενώ το 6% ότι προτιμούν να γνωρίσουν κάποιον από τη δουλειά. 

«Οι καλύτερες πραγματικές καταστάσεις είναι αυτές που βιώνεις καθημερινά. Από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι να ξαναπάς για ύπνο, έχεις άπειρες ευκαιρίες να γνωρίσεις κάποιον – στα ΜΜΜ, στην καφετέρια, στη δουλειά, στο γυμναστήριο κ.α. Ίσως το dating στην πραγματική ζωή είναι αυτό που είναι πιο μπροστά».

Η έρευνα βρήκε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

shutterstock
shutterstock

Σχεδόν το 1/3 δεν ενδιαφέρεται να βγει ραντεβού καθόλου. Το 32% δήλωσε ότι δεν θέλει να βγει με κανέναν και νιώθει μια χαρά που είναι single.

Το 10% που βγήκε ραντεβού στα τυφλά, είναι ακόμη μαζί. Κάτι που τα κάνει αρκετά αποτελεσματικά.

Οι περισσότεροι γνωρίζονται από κάποιο φίλο. Το 56% συστήθηκαν από κοινό φίλο, 17% από μέλος της οικογένειας και 13% από συνάδελφο.

Το 1/5 πιστεύει ότι φίλοι και οικογένεια μπλέκονται πολύ στα προσωπικά τους. Το 21% πιστεύει ότι οι δικοί τους μπλέκονται πολύ στις υποθέσεις τους που έχουν σχέση με ραντεβού και γνωριμίες.

Το 30% θέλει περισσότερη ιδιωτικότητα. Με την τεχνολογία πλέον μπορείς να μάθεις και να δεις τα πάντα από τις ζωές των άλλων.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να γνωρίσεις κάποιον, αν δεν σου αρέσει το online dating. Από ότι φαίνεται, οι περισσότεροι προτιμούν ακόμη τον παραδοσιακό τρόπο γνωριμίας και φλερτ.

shutterstock
shutterstock