Shutterstock
Shutterstock
ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Το σωτήριο προϊόν που κοστίζει λιγότερο από 3 ευρώ και μπορεί να θεραπεύσει το έκζεμα


Το έκζεμα είναι μια πάθηση του δέρματος (λέγεται μάλιστα και ατοπική δερματίτιδα) απ’ την οποία υποφέρουν πολλοί άντρες και γυναίκες, είτε τακτικά είτε εποχικά. 

Κύρια συμπτώματά του είναι η ερυθρότητα και ο έντονος πολλές φορές κνησμός. Το έκζεμα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος χωρίς φανερή αιτία.

Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια, στις κλειδώσεις των αγκώνων και των γονάτων.

Η λέξη έκζεμα προέρχεται από την ελληνική λέξη εκ-ζέω που σημαίνει εκ-βράζω και περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση του δέρματος όταν έχει έκζεμα.

Είναι ένας ταιριαστός όρος για το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα που είναι χαρακτηριστικό του εκζέματος.

Μία από τις αιτίες που δημιουργούν το έκζεμα είναι το άγχος, το στρες και η ψυχική πίεση που δεν εκδηλώνονται και δεν αντιμετωπίζονται.

Το έκζεμα παρουσιάζεται με εξάρσεις και υφέσεις. Η μορφή και η εντόπισή της στο δέρμα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία ενώ μπορεί να αλλάζει από τη μία έξαρση στην άλλη. Με τα χρόνια οι εξάρσεις συνήθως γίνονται όλο και λιγότερο συχνές, ενώ στις πιο πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται τελείως. 

Οι στόχοι για τη θεραπεία του εκζέματος είναι να αποτραπεί κνησμός, φλεγμονή, και επιδείνωση της κατάστασης και με την κατάλληλη θεραπεία μπορούμε να το πετύχουμε. 

Η θεραπεία του εκζέματος μπορεί να περιλαμβάνει τόσο αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη χρήση των φαρμάκων. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι η θεραπεία είναι πάντα ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, γενική κατάσταση της υγείας, και τον τύπο και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί εξ'ορισμού το δέρμα του ανθρώπου με ατοπική δερματιτίδα είναι ξηρό.

Κρατώντας το δέρμα καλά ενυδατωμένο μπορούμε να δούμε πολύ καλά αποτελέσματα στα σημεία που έχουμε το έκζεμα. Μια λύση που προτείνεται είναι η εφαρμογή της βαζελίνης μετά από ένα χλιαρό ντους.

Η βαζελίνη είναι μια καταπληκτική θεραπεία για πολλές δερματικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένου και του εκζέματος.

Δεν είναι μόνο ενυδατική, αλλά βοηθάει και στη διατήρηση της υγρασίας που χάνεται διαφορετικά από την επιδερμίδα και η λιπαρότητά της συμβάλλει στην προστασία του δέρματος.

Αυτή η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική αν εφαρμοστεί στο δέρμα που έχει πληγεί από έκζεμα μέσα σε λίγα λεπτά αφού βγείτε από το χλιαρό ντους. 

Μπορείτε να το εφαρμόσετε και στα παιδιά που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα. 

Πάντως πρέπει να τονίσουμε ότι η αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, χρόνο και κυρίως πολλή υπομονή από μέρους σας.

Το σίγουρο είναι, ότι κάτι τέτοιο αξίζει πραγματικά τον κόπο. 

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα που πάσχει από ατοπικό έκζεμα μας δείχνει πώς είναι πρόσωπό της χωρίς μέικ απ και photoshop

Behind the scars: 15 γυναίκες μας δείχνουν περήφανα τις ουλές και τα σημάδια τους