Unsplash
Unsplash
07|03|2018 08:11
SHARE
Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ

Aυτό είναι το απόλυτο μυστικό για να μην μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο


Το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καρπούς.

Φουλ στις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά, φροντίζει την υγεία και την ομορφιά μας. Από τα μαλλιά, μέχρι το δέρμα και την καρδιά μας, έχεις πάρα μα πάρα πολλούς λόγους να καταναλώνεις καθημερινά αβοκάντο. Άλλωστε η βουτυρένια υφή του και η απαλή αλλά ουδέτερη γεύση του πάει με όλα. 

Τι γίνεται όμως αν όπως κι εγώ, έτσι κι εσύ δεν μπορείς να φας ολόκληρο το αβοκάντο (κάτι που είναι πολύ λογικό εδώ που τα λέμε); Συνήθως το συντηρείς στο ψυγείο βάζοντας λεμόνι στο τμήμα που έχεις κόψει ενώ το έχεις τυλίξει και με μεμβράνη. 
Αυτός είναι ένας τρόπος, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν δουλεύει και τόσο καλά. Το λεμόνι μπορεί να σταματήσει την οξείδωση, ωστόσο δημιουργεί ένα γλοιώδες περίβλημα που στο τέλος θα χρειαστεί να κόψουμε και να πετάξουμε. Επίσης δεν λειτουργεί αν θέλουμε να διατηρήσουμε το κομμένο αβοκάντο φρέσκο, περισσότερες από μία ημέρες. 

Υπάρχει όμως το απόλυτο μυστικό. Το τρικ που λειτουργεί τέλεια, αφήνοντας φρέσκο το αβοκάντο που κόψατε στη μέση, για λίγες μέρες ακόμη. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κρεμμύδι, να το κόψετε στη μέση και να το βάλετε μέσα σε ένα τάπερ, όπου θα τοποθετήσετε και το αβοκάντο. Κλείστε το καπάκι και βάλτε το στο ψυγείο. 

To αβοκάντο θα διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση για αρκετές ημέρες. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει λόγω των ενώσεων θείου που απελευθερώνει το κρεμμύδι. Αυτό είναι το ίδιο θείο που σας κάνει να κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια, ωστόσο χρησιμοποιείται και ως συντηρητικό.

Η μυρωδιά και η γεύση του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να μεταφέρονται στο αβοκάντο. Αν βέβαια έχετε πολύ ευαίσθητη όσφρηση/γεύση, κάντε πρώτα ένα τεστ.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο διατροφικό trend μετά το αβοκάντo

Ενυδάτωση με αβοκάντο: Για αποτελέσματα καλύτερα από το botox