Πώς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με βοήθησε να κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο  | 0 bovary.gr
Πώς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με βοήθησε να κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο | 0 bovary.gr
12|03|2018 10:48
SHARE
#TELEFTAIOTSIGARO

Πώς ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με βοήθησε να κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο


Κάθε φορά που έλεγα στην Μαρία (την -επί αιώνες- καλύτερή μου φίλη) να φύγουμε από κάπου, μου έλεγε πάντα «να κάνουμε ένα τελευταίο τσιγάρο και φύγαμε».

Αυτό ήταν το τελευταίο τσιγάρο, τολμώ να πω, χιλιάδων τελευταίων τσιγάρων από την εφηβεία μας. Αυτό καθόριζε την παραμονή ή την αποχώρησή μας από κάποιο μέρος ή event. Καθόριζε την συζήτηση, τη διάθεση και κάποιες φορές την ίδια μας την ύπαρξη. 
1.300 καφέδες, 522 ποτήρια λευκό κρασί και εκατομμύρια (ατελείωτες) συζητήσεις μετά, η Μαρία μου το δήλωσε ξεκάθαρα με ένα μήνυμα! 

-Αυτό που κάνω τώρα, να ξέρεις είναι πραγματικά το #teleftaiotsigaro. Μπες στο Instagram, βάλε το hashtag και δεν θα το μετανιώσεις.

Πράγματι. Σβήνω το τσιγάρο που είχα στα χέρια, πιάνω το κινητό, ανοίγω την εφαρμογή και γράφω το hashtag. Πέφτω πάνω στη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ο οποίος πιο ήρεμος από ποτέ, γράφει: Πριν από έξι χρόνια, σ’ αυτό εδώ το σημείο, έκοψα το τσιγάρο. Η θέα παραμένει ίδια, εγώ πολύ καλύτερα. “The best time to make a change is now”.

Aυτό το τελευταίο, έκανε ένα μεγάλο κλικ μέσα μου. Σαν να ταρακούνησε κάτι, σαν να με ωρίμασε απότομα. Αγαπάω πολύ το κάπνισμα (sorry παιδιά, αλλά μ' αρέσει) γνωρίζω όμως τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία μου. Για να δούμε, ο Κωνσταντίνος θα το κάνει το θαύμα του;

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Δεν έχω χάσει παράστασή του, ταινία ή σειρά τα τελευταία (#oυτε_καν_θυμαμαι_ποσα) χρόνια. Σήμερα όμως τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο γι’ αυτή του τη γενναία απόφαση. 

Δεν είναι όμως μόνο ο Κωνσταντίνος (επιτρέψτε μου να τον αποκαλώ με το μικρό, κάποτε κοσμούσε ως screensaver, τον υπολογιστή μου) που έκανε το τελευταίο του τσιγάρο. Με το ίδιο hashtag ανακαλύπτω κι άλλους influencers. Όλοι τους αγαπημένοι και πολύ γνωστοί. 

Όπως ο Γιώργος Μαυρίδης ο οποίος τονίζει ότι «Αξίζει να προσπαθήσεις γι' αυτούς που αγαπάς» και η αλήθεια είναι ότι οι πιο ριγμένοι της υπόθεσης είναι αυτοί. Οι άνθρωποι που είναι γύρω μας, δίπλα μας, οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και μας αγαπάνε και χρόνια τώρα (γεια σου μαμά, σ'αγαπώ) μού λένε: «Έλα, ας είναι αυτό το τελευταίο τσιγάρο».

 

Ο Γιώργος Μαυρίδης

Η Ελένη Φουρέιρα

 

Γιατί να κάνω το #teleftaiotsigaro; Απλά, για να αφήσω πίσω όσα δεν με αφήνουν να πάω μπροστά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira) στις 5 Μάρ, 2018 στις 12:10 μμ PST

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός

 

Σκέφτομαι πολλούς λόγους που αξίζει να πει κανείς #teleftaiotsigaro και τέλος... Εσείς;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Argiros (@argiros_konstantinos) στις 6 Μάρ, 2018 στις 8:47 πμ PST

Ο Ορέστης Καρύδας

 

Κοίτα τη ζωή κατάματα! Δες την ομορφιά της μέσα στην φύση. Καθαρά και χωρίς καπνούς.. #teleftaiotsigaro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Orestis Karydas Official (@orestiskarydas) στις 5 Μάρ, 2018 στις 5:13 πμ PST

Η Ελένη Νικολούλια

 

Άνοιξε την Άνοιξη με #teleftaiotsigaro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη eleni nikoloulia (@eleninikoloulia) στις 6 Μάρ, 2018 στις 9:03 πμ PST

και άλλοι και άλλοι και άλλοι....

Είναι νομίζω η πρώτη φορά που επηρεάζομαι τόσο έντονα από ένα hashtag... από μια δημοσίευση στο Instagram (και πιστέψτε με έχω δει εκατομμύρια).

Και είναι η πρώτη επίσης φορά που θέλω να ανεβάσω τη δική μου φωτογραφία με το δικό μου μήνυμα, ώστε να καταφέρω κι εγώ να εμπνεύσω με τη σειρά μου, με ένα  #teleftaiotsigaro.

www.teleftaiotsigaro.gr