Πολλές φορές νιώθουμε φουσκωμένοι. Είτε από το φαγητό, είτε για λίγο είτε για πολύ ώρα.
Υπάρχουν πολλές αιτίες για τα φουσκώματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή μας και τις τροφές που επιλέγουμε να φάμε.
Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές αντιδράσεις σε κάθε τροφή.
Οι τροφές που προκαλούν φούσκωμα εξαρτάται από το σώμα μας πώς τις επεξεργάζεται και τις χωνεύει. Μπορεί κάποιος να έχει πρόβλημα με κάποιες ενώ με άλλες όχι.
Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές και τι πρέπει να κάνεις:
Γαλακτοκομικά: Όσοι είναι ευαίσθητοι στη λακτόζη ή στην κασεΐνη, πρήζονται πιο εύκολα όταν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Ελάττωσε την κατανάλωσή τους για 1-2 εβδομάδες για να δεις πώς θα ανταποκριθεί το σώμα σου.