Shutterstock
Shutterstock
ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ

Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν θέλεις να γυρίσει σε σένα ο πρώην σου


Οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες και θέλουν πολλή δουλειά για να λειτουργήσουν.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) πολλές φορές μια ερωτική σχέση καταλήγει σε χωρισμό. Ωστόσο, μπορεί να μην τον επιθυμούμε και να θέλουμε να τα ξαναβρούμε με τον πρώην σύντροφό μας.

Πιστεύουμε ότι είναι καλή ιδέα αλλά μπορεί τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι όλα θα είναι ρόδινα, όπως ήταν (αν ήταν) πριν. Μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και πολύ κακή ιδέα, αν και υπάρχουν συναισθήματα.

Πριν πάρεις την απόφαση όμως, πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για την επανασύνδεση. Τι πρέπει να κάνεις και τι είναι καλό να αποφύγεις. Μερικές συμβουλές είναι απαραίτητες αν θες να τολμήσεις να γυρίσεις σε εκείνον ή να τον δεχτείς πίσω.

Watch and learn!

Γιατί χωρίσατε την πρώτη φορά;

Ο λόγος που χωρίσατε είναι ενδεικτικός αν πρέπει να τα ξαναβρείτε ή όχι. Αν το πρόβλημα παραμένει, πώς θα προχωρήσετε; Μπορεί να θυμάσαι όλες τις ωραίες στιγμές που περάσατε μαζί και να σου λείπει, αλλά μην ονειροβατείς ότι όλα έφτιαξαν μαγικά. Προσπάθησε να είσαι λογική και να δεις αν αξίζει δεύτερη ευκαιρία η σχέση σας. 

Το κάνεις για τους σωστούς λόγους;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος θέλει να τα ξαναβρεί με τον πρώην του. Και δεν είναι όλοι καλοί. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έτσι δεν θα νιώθουν τον πόνο του χωρισμού. Θέλουν με λίγα λόγια να γιατρέψουν τον πόνο της απόρριψης. Μετά από έναν χωρισμό υπάρχει πόνος, στεναχώρια και για τις δύο πλευρές (συνήθως). Γιατί τον θες πίσω, όμως; Μια καλή ιδέα είναι να θυμηθείς γιατί ήσασταν μαζί στην αρχή και δες αν ισχύει ακόμα.

shutterstock
shutterstock

Κεφάλαιο: Αυτονομία

Κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή οντότητα με δικά του συναισθήματα και απόψεις. Πρέπει να του δώσεις χώρο και χρόνο να πάρει μια απόφαση. Να σκεφτεί τι θέλει πραγματικά και αν όντως επιθυμεί να είστε και πάλι μαζί. Μπορεί να θέλει να δει κάτι από σένα για να τα ξαναβρείτε αλλά μπορεί και να μην θέλει πλέον καθόλου. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς ότι μπορεί να συμβεί. 

Να είσαι ρεαλιστική

Αν και οι δύο θέλετε να ξαναπροσπαθήσετε, πρέπει να το πάτε σιγά σιγά. Μπορεί να είναι δύσκολο και αμήχανο στην αρχή. Μερικές φορές όμως δεν λειτουργεί αν δεν λυθούν τα όποια προβλήματα και διαφορές. Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο όπλο. Ωστόσο, αν δεν βγει όπως το θες, να είσαι προετοιμασμένη για τον οριστικό χωρισμό.

Προχώρα και τα καλύτερα έρχονται!