Shutterstock
Shutterstock
PACK YOUR CLOTHES

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα σας -Ποια λάθη να αποφύγετε


Οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι και επιλέγουμε πιο ελαφριά και δροσερά ρούχα.

Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας και να τα αποθηκεύσουμε για να κάνουμε χώρο για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά.

Μπορεί η διαδικασία να σου ακούγεται χρονοβόρα και ίσως λίγο βαρετή αλλά είναι απαραίτητη. Αν την κάνεις με μέθοδο και οργάνωση, θα σου φανεί παιχνιδάκι.

Βρήκαμε έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο που προτείνει ο Σπύρος Σούλης και σας τον παρουσιάζουμε βήμα-βήμα.

Καλό θα ήταν να πλύνετε και να σιδερώσετε όλα τα χειμωνιάτικα πριν τα αποθηκεύσετε.

Βασική προϋπόθεση είναι το μέρος που θα τα τοποθετήσετε να είναι σκοτεινό, καθαρό, χωρίς υγρασία και να αποφύγετε μέρη με υψηλές θερμοκρασίες.

Shutterstock
Shutterstock

Στη συνέχεια, χωρίστε τα σε ομάδες (παντελόνια, μπλούζες, πουκάμισα, πουλόβερ). Μην βάλετε ένα λευκό μαζί με ένα σκούρο ρούχο γιατί μπορεί να ξεβάψει.

Τα πουλόβερ διπλώστε τα και μην τα κρεμάσετε γιατί θα ξεχειλώσουν. Τοποθετήστε τα βαρύτερα ρούχα στον πάτο και τα ελαφριά πιο πάνω, και βάλτε τα με σειρά σε ειδικές σακούλες αποθήκευσης για ρούχα.

shutterstock
shutterstock

Ωστόσο, προτιμήστε πλαστικά ή υφασμάτινα κουτιά, καθώς ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί. Για να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που συνήθως περισσεύει στα πλαϊνά μέρη, τυλίξτε κάποια ρούχα μικρότερης αξίας σε ρολά.

Μην φυλάτε τα ρούχα με την σακούλα του καθαριστηρίου καθώς μπορεί να συγκρατήσει υγρασία στο εσωτερικό της. Μπορεί να αφυδατωθούν οι ίνες και να κιτρινίσει το ρούχο.

shutterstock
shutterstock

Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με υφασμάτινες θήκες. Διαφορετικά συγκεντρώστε όλες τις κρεμάστρες μαζί και τυλίξτε τις με ένα βαμβακερό σεντόνι.

Ευαίσθητα ρούχα όπως η οργάνζα, το μεταξωτό και το κασμίρ πρέπει να αποθηκεύονται σε βαμβακερές θήκες. Ενδιάμεσα τοποθετήστε χαρτί αφής για να αποφύγετε την δημιουργία τσακίσεων.

Shutterstock
Shutterstock

Τα πανωφόρια είναι καλύτερο να αποθηκεύονται διπλωμένα. Είναι ο σωστός τρόπος για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν πιο πολλά χρόνια. Αδειάστε τις τσέπες, κουμπώστε τα κουμπιά ή το φερμουάρ και διπλώστε τα.

Τοποθετήστε μέσα στις ειδικές σακούλες που έχετε αποθηκεύσει τα ρούχα φυσικό εντομοαπωθητικό για να αποφύγετε τη χρήση της ναφθαλίνης.

Διαβάστε επίσης: Aυτά είναι τα 4 λάθη που κάνεις όταν αποθηκεύεις τα χαλιά σου

Το λάθος που κάνεις όταν βάζεις πλυντήριο και χαλάς ρούχα και χρήματα

5 ρούχα που πρέπει να πετάξεις τώρα από την ντουλάπα -Θα νιώσεις πιο ευτυχισμένη