Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
10|05|2018 10:00
SHARE
ΜΕΒΓΑΛ

Αντικαταστήσαμε κάθε ανθυγιεινό σνακ με αυτό το επιδόρπιο και είμαστε στην καλύτερή μας φόρμα


Μέχρι πριν από έναν μήνα, το ψυγείο στο γραφείο όπου εργαζόμαστε πέντε γυναίκες διαφορετικής ηλικίας (και ιδιοσυγκρασίας), ήταν γεμάτο με:

σοκολάτες 
παγωτά
χυμούς
τυποποιημένο σάντουιτς με τυρί, ζαμπόν και μαγιονέζα (Ακριβώς κάτω από την ταμπέλα με τη λέξη: τύψεις)
ψωμί του τοστ
ένα πολυκαιρισμένο μήλο
και νερό...

Ενώ στα ράφια της κουζίνας θα έβρισκες μπισκότα, τσιπς (λιποθυμούμε από ντροπή) και άλλα σνακ με τα οποία καταφέραμε να «τσιμπήσουμε» το χειμώνα, 3 κιλά έκαστη. 

Ό,τι έγινε, έγινε. Κοιτάζοντας μπροστά (αλλά κυρίως στον καθρέφτη), αποφασίσαμε να βάλουμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας. Να αντικαταστήσουμε κάθε μορφή ανθυγιεινού σνακ, με υγιεινές και ισορροπημένες τροφές. Λαχανικά, γαλακτοκομικά, φρούτα. Τροφές που φροντίζουν τόσο τον οργανισμό όσο και τη γραμμή μας. 

Εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής σε σαλάτες, το ψυγείο γέμισε με τα Only 2% και 0%. Τα γιαούρτια της ΜΕΒΓΑΛ, για τα οποία δεν διαπραγματευτήκαμε ούτε λεπτό.

Ελαφριά, δροσερά, με υπέροχη γεύση, φτιάχνονται από μακεδονικό ολόφρεσκο γάλα και έχουν ελάχιστες θερμίδες -108 το 2% και μόλις 74 το 0%. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Γευστικό και δροσιστικό, φτιαγμένο με αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση. Προσωπικά το συνδυάζω με λίγη βρώμη και τα αγαπημένα μου κόκκινα φρούτα (ράσμπερι, γκότζι μπέρι) και έχω ένα εκπληκτικά ελαφρύ αλλά θρεπτικό αποτέλεσμα. 

Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ακόμη και η Κωνσταντίνα (ο Βενιαμίν του γραφείου) με δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί να απολαμβάνει τα Only 2% και 0% αφού η ΜΕΒΓΑΛ φρόντισε και γι’ αυτό. 

Τα Only δεν περιέχουν λακτόζη, κάτι που σημαίνει πως απευθύνονται και στο 60% των Ελλήνων που παρουσιάζουν έλλειψη του ενζύμου της λακτάσης (σε βαθμό που διαφέρει από άτομο σε άτομο).

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν πλέον να απολαύσουν το αγαπημένο και φουλ υγιεινό επιδόρπιο, χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσουν για τυχόν ενοχλητικά συμπτώματα.

Η αρχή έγινε και είναι απολαυστική. Με τα Only 2% & 0% νιώθουμε ευεξία, ενώ δεν ανησυχούμε πια για τη γραμμή μας. 

Tip: Πειραματιστείτε με συνδυασμούς μούσλι και φρούτων και απογειώστε το αγαπημένο σας γιαούρτι.