Η τέχνη του Τάντρα -Τι είναι πια το ταντρικό σεξ; | 0 bovary.gr
Η τέχνη του Τάντρα -Τι είναι πια το ταντρικό σεξ; | 0 bovary.gr
H TEXNH TOY TANΤΡΑ

Η τέχνη του Τάντρα -Τι είναι πια το ταντρικό σεξ;


Για τους περισσότερους ανθρώπους το ταντρικό σεξ φαντάζει ως μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία απόλαυσης, αλλά λίγοι πραγματικά συνειδητοποιούν ή γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Η τέχνη του Τάντρα γεννήθηκε πριν από περίπου έξι χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και υποστηρίζει πως το σεξ είναι καθαρά θέμα απόλαυσης, μια δηλαδή συνεύρεση χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά και χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σε αντίθεση με τα όσα εφαρμόζουμε μέχρι τώρα ως προς την κορύφωση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Με λίγα λόγια σε αυτού του τύπου την επαφή οι εραστές δίνουν έμφαση στη στιγμή, η έκσταση κρατά για ώρες και το αρσενικό δεν στοχεύει αποκλειστικά στην εκσπερμάτιση. 

Η ταντρική θεωρία είναι το κλειδί για να γνωρίσεις τη σεξουαλική σου ενέργεια, τον εαυτό σου, το σώμα σου, αλλά και το σύντροφό σου. Και όλα αυτά μέσα από μια τελετουργία που πρέπει να ακολουθήσεις σωστά και αφοσιωμένα. 

Ο ταντρισμός είναι θεραπευτικός, μια εσωτερική υπόθεση, προσωπική, που εφαρμόζεται προκειμένου να δώσει μια διαφορετική οπτική στη σεξουαλική επαφή η οποία αποκτά περισσότερο την έννοια του ιερού έρωτα.

Στην ουσία η λέξη τάντρα σημαίνει “αλληλοπλέξιμο” και συνδέεται με την επαφή των δυο φύλων, που έχει αμοιβαία θετικά αποτελέσματα. Οι σύντροφοι νοιάζονται για τη μεταξύ τους σύνδεση αλλά και τη σύνδεση τους με τη συμπαντική ενέργεια. Η εκμετάλλευση, η εγωιστική κορύφωση και ολοκλήρωση, η αποκλειστικά προσωπική ηδονή δίνουν τη θέση τους στον αισθησιασμό, το σεβασμό, στην παράταση της απόλαυσης, στην ένωση. 

Βασικές αρχές του ταντρικού σεξ

  • Τα προκαταρκτικά θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση της συγκεκριμένης ιεροτελεστίας, ώστε οι δύο σύντροφοι να πετύχουν κλιμάκωση της απόλαυσης μέσα από τα αγγίγματα σε όλο το σώμα αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τα σημεία εκείνα που τους διεγείρουν. Επίσης, ο τρόπος αυτός χαρίζει στη σεξουαλική εμπειρία μεγαλύτερη διάρκεια.
  • Η ατμόσφαιρα παίζει καθοριστικό ρόλο για συμμετάσχει κανείς στο ταντρικό σεξ. Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με μια ερωτική ιεροτελεστία ο χώρος θα πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος: καθαρός, χαμηλωμένος φωτισμός, αρωματικά κεριά, χαλαρή μουσική. 
  • Μια ιεροτελεστία έχει τη δική της αρχή. Οι σύντροφοι μπαίνουν στο παιχνίδι με συγκεκριμένο τρόπο. Ως αφορμή μπορεί να λειτουργήσει ένα δείπνο, ένα καλό κρασί, ένα κοινό μπάνιο ή το μασάζ. 
  • Οι αναπνοές έχουν κανόνες. Πρέπει να είναι αργές και βαθιές και για τους δύο συντρόφους ενώ η ένωση πραγματοποιείται ακόμα πιο γρήγορα αν προσπαθήσει ο καθένας να εισπνεύσει την εκπνοή του άλλου. 
  • Η οπτική επαφή παίζει το δικό της σπουδαίο ρόλο στην ταντρική θεωρία, καθώς κρατώντας τα μάτια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας, κατορθώνει να γνωρίσει περισσότερα στοιχεία τόσο για τις επιθυμίες όσο και για το σώμα της/ του συντρόφου, ενώ παράλληλα απελευθερώνεται από ταμπού που σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνιση. 
TAGS