Δίαιτες και διατροφές μας απασχολούν πολλές φορές στη ζωή μας.
Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόληση με αυτά μπορεί να οδηγήσει στην nutrochondria ή «τροφοχονδρία».
Νέα έρευνα από την DNAFit έδειξε ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί ενήλικες πιστεύουν ότι έχουν δυσανεξία σε κάποιες τροφές, αν και μόνο το 15% επιβεβαιώνεται ιατρικά.
Η έρευνα ορίζει την nutrochondria ως «απασχόληση με αρνητικές λεπτομέρειες στη δίαιτα κάποιου και ροπή προς αυτοδιάγνωση τροφικής δυσανεξίας και αλλεργίας που βασίζεται σε υποθέσεις ή ελλιπή στοιχεία».
Ένας στους τρεις ενήλικες (32%) θεωρεί ότι έχει δυσανεξία στη λακτόζη, ενώ ένας στους τέσσερις (24%) δήλωσε ότι έχει δυσανεξία στη γλουτένη.
Στις ηλικίες 25-35 ήταν πιο πιθανό οι άνθρωποι να κάνουν διαγνώσεις στον εαυτό τους, με το 57% να πιστεύει ότι έχει αλλεργίες ή να μην αντέχει κάποια τροφή. Το 37% απέφευγε τα γαλακτοκομικά ενώ το 32% τη γλουτένη καθώς υποπτεύονταν ότι είναι δυσανεκτικοί αλλά μόνο το 5% είχε ιατρική διάγνωση για κοιλιοκάκη ή άλλη δυσανεξία.