Τι θα συμβεί όταν μια έγκυος μπει στο μετρό -Το πείραμα μιας blogger με ψεύτικη κοιλιά | 0 bovary.gr
Τι θα συμβεί όταν μια έγκυος μπει στο μετρό -Το πείραμα μιας blogger με ψεύτικη κοιλιά | 0 bovary.gr
PREGNANT IN SUBWAY

Τι θα συμβεί όταν μια έγκυος μπει στο μετρό -Το πείραμα μιας blogger με ψεύτικη κοιλιά


Τι συμβαίνει όταν μια έγκυος μπαίνει στο μετρό; 

Πόσοι θα της δώσουν τη θέση τους και πόσοι θα την αγνοήσουν επιδεικτικά;

Η Anna Whitehouse, ιδρύτρια του parenting blog Mother Pukka, αποφάσισε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα κάνοντας ένα πείραμα στο μετρό του Λονδίνου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κόσμου.

H Anna έβαλε μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης και μπήκε σε συρμό του λονδρέζικου μετρό γεμάτο κόσμο για να δει ποιοι και πόσοι θα σηκωθούν και θα της προσφέρουν τη θέση τους, καθώς είναι «έγκυος» και είναι πράξη ευγένειας και ανθρωπιάς.

Το 60% των Βρετανών σηκώνονται για να κάτσει μια έγκυος στο μετρό, σύμφωνα με έρευνες.

Πάνω από το μισό των Βρετανών θεωρεί ότι είμαστε απασχολημένοι με τα κινητά μας ενώ το 60% ότι χρειάζονται πιο «καθαρά σημάδια» για τις θέσεις προτεραιότητας.

Τα δύο τρίτα συμφώνησαν ότι οι Βρετανοί είναι αγενείς στα μέσα μεταφοράς. Οι 3 στους 10 δεν θα προσφέρουν τη θέση τους εκτός αν τους ζητηθεί. 

Κατά το πείραμα, κάποιοι πρόσφεραν τη θέση τους στην υποτιθέμενη έγκυο, άλλοι την αγνόησαν ενώ σε άλλους έπρεπε να το ζητήσει η ίδια.

Μετά το πείραμα, η Whitehouse δήλωσε ότι για να πετύχει τον σκοπό της έπρεπε να «δείχνει» την κατάστασή της, όπως το να τρίβει την κοιλιά της, κάτι που ήταν πολύ άβολο. Με λίγα λόγια, έπρεπε να το κάνει σαν να ήταν πολύ σημαντικό.

«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, όπως όλοι μας, είμαστε κολλημένοι με το κινητό μας», δηλώνει η ίδια. 

Μπορεί να είμαστε στον δικό μας κόσμο και να σκεφτόμαστε τα προβλήματά μας, ωστόσο, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και ευγενικοί και να προσφέρουμε τη θέση μας σε κάποιον που την χρειάζεται περισσότερο.