Tι θέλει κανείς το καλοκαίρι; Διακοπές, μια ξαπλώστρα στην παραλία και έναν δροσερό ωραίο καφέ.
Ωστόσο, η αγαπημένη μας πρωινή συνήθεια που τον χειμώνα γίνεται επιτακτική ανάγκη για να ξυπνήσουμε και το καλοκαίρι για να χαλαρώσουμε, μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη.
Εάν πίνει κανείς πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση, τότε σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες να του ανέβει η χοληστερίνη εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη.
Για να δώσουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση πέντε φλιτζανιών γαλλικού καφέ την ημέρα (περιέχουν 30 mg καφεστόλης) για τέσσερις εβδομάδες αυξάνει τη χοληστερόλη του αίματος κατά 6-8%.
Υπάρχουν όμως καλά νέα καθώς ένα συγκεκριμένο είδος καφέ έχει λιγότερο καφεστόλη από τους υπόλοιπους και ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη.
Οσοι έχουν υψηλή χοληστερίνη ή φοβούνται μήπως αποκτήσουν, ψάχνουν τρόπους για να τη μειώσουν μέσω της διατροφής τους.
Γι΄ αυτό η επιλογή είναι μία, ο στιγμιαίος καφές φραπέ. Το εθνικό μας κρύο ρόφημα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του ελληνικού καλοκαιριού.